"Cerattepe kararı hukuki değil, siyasi"

"Cerattepe kararı hukuki değil, siyasi"
Artvin Cerattepe’de mahkemenin “”Madencilik yapılabilir” kararını Danıştay onadı. Danıştay’ın kararına tepkiler sürüyor. CHP Artvim Milletvekili Uğur Bayraktutan "Cerattepe kararı hukuki değil, siyasi" dedi.

Fatih Erboz/ YENİÇAĞ

Cerattepe'de madencilik yapmak isteyen Cengiz Holding'e karşı Artvin halkının açtığı davada Rize İdare Mahkemesi'nin verdiği "madencilik yapılabilir" kararı Danıştay tarafından onaylanırken, tepkiler devam ediyor.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yargı sürecinde alınan kararlarda siyasetin çok açık müdahalesinin ortada olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Cerattepe ile ilgili olarak verilen karar hukuki değil, siyasidir. Siyaset kurumu yargıya müdahale etmiştir. Bunu nasıl kabul ederiz. Basit bir durumla karşı karşıya değiliz. Bu konuyu TBMM'nin araştırmasını istiyoruz artık. Biz Ankara'da, Rize'de hakimler var diyorduk ama kararlar maalesef bunu göstermiyor. Gördüğümüz kadarıyla Cerattepe'de madencilik yapılamaz kararlarını sildiler attılar. Türkiye'de hukuk ve mahkemeler siyasi iktidarın mahkemesi durumuna geldi."

Konuyla ilgili bu kadar ısrarcı olunmasının ranttan kaynaklandığının artık ortada olduğuna dikkat çeken Bayraktutan, "Yapılan ihalede siyaset organının parmağı var mı bunun iktidar tarafından açıkça ortaya çıkarılması gerekiyor her şeyden önce. Bunun içinde rant olduğu artık ortada, bunu görüyoruz. Burada kirli ilişkiler söz konusu. Bu tür ilişkiler olmasa, başından beri böyle anlayamadığımız işler olmaz. Biz ilişkiler ağını biliyoruz ama kanıtlayın deyip milyonlarca liralık tazminat davaları açıyorlar" diye konuştu.

İlgili Haberler