Cevahir'de açık satış noktaları mühürlendi

Cevahir'de açık satış noktaları mühürlendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan’ın Cevahir AVM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma sonrasında ünlü alışveriş merkezinde ilginç bir manzara ortaya çıktı.

Yapılan incelemede Cevahir Alışveriş Merkezi'nin içindeki 33 bin 205 metrekarelik alanın projesine aykırı olduğu tespit edildi. Firmaya  4 milyar 948 milyon 707 bir lira para cezası kesildi. Bunun üzerine Şişli Belediyesi zabıta ekipleri projesine aykırı olduğu tespit edilen AVM'in koridorlarında kurulmuş açık satış noktalarının çoğunu kapatarak mühürledi. AVM içindeki mühürlü satış noktaları oldukça ilginç bir görüntü yarattı.

ÜNLÜ MARKALARA KAÇAK ŞOKU

Kiosk denilen açık satış büfelerinin dışında AVM'deki bir çok ünlü markanın hizmet verdiği mağaza da şu an kaçak durumda. Zabıtanın tespitlerine göre projesine aykırı olan mağazalar arasında,  Massimo Dutti, Debenhams, Mudo City, Sarar, Loft, Tergan, Penti, DS Damat, Derimod, C&A Kids ve iki katı birbirine bağlayan merdivenler, Dry Center, Özdilek, Jumbo gibi yerli ve yabancı ünlü markalar da bulunuyor. Ancak bu mağazaların hiçbiri mühürlenmiş değil. AVM'nin yönetim merkezi olan  6. kattaki Martins Ofis'in kullandığı alan da zabıtlanan projeye aykırı yapılar arasında yer alıyor.

İlgili Haberler