Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın ne kadar?
Altın, gram altın ve çeyrel altın fiyatlarında son durum... Gram altın 175,8 lira, çeyrek altın 288 lira ve Cumhuriyet altını 1.176 liradan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 175,8 lira seviyelerinde dengelendi. 

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarının etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 1,97 azalışla 176,4 liradan tamamladı.

Gram altın, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,34 değer kaybederek 175,8 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 288 lira, Cumhuriyet altını da 1.176 liradan satılıyor. 

Asya piyasalarında sabah saatlerinde sınırlı da olsa alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.337 dolardan işlem görüyor. 

Uzmanlar, bu hafta altının ons fiyatının 1.365 dolar, altının gram fiyatı ise 182,48 liraya kadar yükseldiğini anımsatarak, jeopolitik risk endişesinin kur ve altın fiyatlarının yükselişine neden olduğunu ifade etti.

Uzmanlar, bugün yurt içinde altın İthalatı verilerinin, yurt dışında ise Euro Bölgesi dış ticaret dengesi ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirterek, altının gram fiyatında 175 liranın destek, 180 liranın direnç konumunda olduğunu söyledi.