CHP, 17 Ekim’i “kara gün” ilan etti

CHP, 17 Ekim’i “kara gün” ilan etti
CHP’liler, “Ortalık rüşvet ve yolsuzluk kokuyor” diyerek bazı adliye binalarının önüne tuz serpti.

CHP, 17 Ekim’i “kara gün” ilan etti

17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin 17 Ekim’de örtülmesini bulundukları illerin adliye saraylarına, “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelenk bırakarak protesto eden CHP’li yöneticiler, “Yüzyılın en büyük rüşvet olayının takipçisiyiz” dediler.

CHP il örgütleri, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesine adliye binalarının önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi. İstanbul’da CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Melda Onur, Kadir Gökmen Öğüt ile İstanbul il teşkilatı üyeleri Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Suçluların korunduğu, hukukçuların kovulduğu İstanbul Adliyesi önündeyiz. Adaleti karartılmış, hukuku sıfırlamış bir ülke için yas günü” dedi. Parti olarak tüm Türkiye’deki adliye binaları önüne siyah çelenk bıraktıklarını ifade eden Salıcı, takipsizlik kararlarının ardından artık rüşvet ve yolsuzluğun meşru ama hırsızı yakalamanın suç olduğunu öne sürdü. CHP Ankara İl Örgütü de Ankara Adliyesi önüne “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelenk bıraktı. Eyleme CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan yardımcıları Yakup Akkaya ve Bülent Tezcan ile CHP’li bazı milletvekilleri ve partililer katıldı. “Ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor” diyerek adliye önüne tuz serpen CHP Ankara il Başkanı Necati Yılmaz, “soruşturmanın yasa dışı olduğu ve isnat edilen suçların oluşmadığı vurgusuyla” takipsizlik kararı verildiğini belirtti. 

Alkışlarla protesto
CHP Erzurum İl Başkanlığı, Erzurum Adalet Sarayı’na üstünde, “Adaletin Kara Günü” yazan siyah çelenk bıraktı. İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 17-25 Aralık 2013’te “Son 100 yılın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığını” iddia etti. CHP’nin Kars ve Muş il başkanlıklarında da söz konusu soruşturmalara ilişkin takipsizlik kararı verilmesi, adliye binalarının önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edildi. CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve partililer, üstünde “Adaletin Kara Günü” yazılı silah çelengi adliye binası önüne bırakarak soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini alkışlarla protesto etti. Ayrıca Hatay ve Mersin’de de adliye binaları önünde toplanan CHP’liler slogan atarak takipsizlik kararını protesto etti. Rize, Gümüşhane ve Trabzon’da bir grup CHP’li tepki gösterdi. Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ise 17 Aralık 2013’te Türkiye’nin, belki de tarihinin en büyük yolsuzluğuyla uyandığını öne sürdü. Kayseri, Sivas, Tokat, Tunceli, Nevşehir, Erzincan, Malatya, Kırıkkale, Antalya ve Kırşehir’de de CHP’liler, adliyelerin önüne siyah çelenk bıraktı. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Yalova ve Afyonkarahisar’da da CHP il örgütleri karar tepki gösterdi. Diyarbakır ve Batman’da ise adliye binalarına sıyah çelenk konulmasına güvenlik güçleri izin vermedi. (AA)