CHP, Ak Saray için önerge verdi

CHP, Ak Saray için önerge verdi
CHP’li Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Ak Saray) binasının yapım işinde gerçek maliyetinin en az 4 katı kadar kamu zararına yol açıldığı“ yönündeki iddiaların incelenmesi amacıyla komisyon kurulmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasının yapım işinde “kamuyu zarara uğratacak şekilde inşaat maliyetlerinin kasıtlı olarak şişirilerek gerçek maliyetinin en az 4 katı kadar kamu zararına yol açıldığı” yönündeki iddiaların incelenmesi gerekçesiyle Meclis’te komisyon kurulması talep edildi. Gerekçede şu ifadeler yer aldı:

İddialar incelenecek
“Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapı ruhsatı olmaksızın ve Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen inşasına devam edilerek önce “Başbakanlık Binası“ olarak kullanılmak üzere inşa edildiği açıklanan ancak daha sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından birdenbire ”Cumhurbaşkanlığı Binası“ olarak kullanılmaya başlanan AKP iktidarı tarafından ”Ak Saray“ olarak adlandırılan binanın yapım işinde kamuyu zarara uğratacak şekilde inşaat maliyetlerinin kasıtlı olarak şişirilerek gerçek maliyetinin en az 4 katı kadar kamu zararına yol açıldığı yönündeki ciddi iddiaların detaylı olarak incelenmesi için Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ederim.”