CHP, 'Başkanlığa hayır' için sahaya inecek

CHP, 'Başkanlığa hayır' için sahaya inecek
Örgüte referanduma hazırlık talimatı veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kasım ayından itibaren kurmaylarını ve milletvekillerini sahaya gönderiyor. CHP’liler parlamenter sistem ve cumhuriyet rejimi konusunda toplumsal muhalefeti güçlendirmeyi hedefliyor.

AKP’nin tekrar başlattığı başkanlık sistemi tartışmalarının ardından referandum sinyali vermesi CHP’yi hareketlendirdi. CHP örgütlerine referanduma hazırlık talimatı veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayından itibaren kurmaylarını ve milletvekillerini sahaya gönderiyor. Hazırlanan program doğrultusunda milletvekilleri başta olmak üzere tüm kurmaylar Türkiye’yi karış karış gezerek başkanlık sistemi konusunda CHP’nin neden “hayır” dediğini anlatacak. Parlamenter sistem ve cumhuriyet rejimi konusunda vatandaşla sürekli bir araya gelecek olan CHP’liler toplumsal muhalefeti güçlendirmeyi hedefliyor.

Kent kent gezecekler

Yılbaşında başkanlık sistemi paketini getirip nisan ayında referandum planlayan AKP’ye karşı CHP de başkanlık sistemini Anadolu’yu kent kent gezerek anlatacak. Her milletvekilinin görevlendirileceği çalışma kapsamında öncelikle oy potansiyelinin az olduğu illere giderek örgütler güçlendirilecek. Başkanlık sistemine neden “hayır” diyeceğini anlatacak olan CHP’de hedef toplumsal muhalefet dinamiklerini de harekete geçirmek. İl il, ilçe ilçe gezecek olan milletvekilleri Türkiye’nin neden cumhuriyet rejimine ihtiyaç duyduğunu anlatırken tek adam yönetimine gidecek olan başkanlık sisteminin hiçbir sosyal ve ekonomik sorunu çözmeyeceğini de anlatacak.

Potansiyel artırılacak

Sadece referandum konusunda değil, sosyal ve ekonomik konulara da değinecek olan CHP’li milletvekilleri vatandaşın bölgesinde yaşadığı somut sorunlara da çözüm önerisinde bulunacak. CHP’de bunun yanında bir başka hedef ise örgütleri daha da diri hale getirmek. Özellikle CHP milletvekili olmayan illere de gidecek olan milletvekilleri bu bölgelerdeki potansiyeli arttırmayı hedefliyor. Batı illeri kadar, doğu illeri ve Orta Anadolu illerine de ağırlık verecek olan milletvekilleri AKP’ye alternatif bir muhalefet potansiyeli yaratmayı amaçlıyor. CHP’liler buradaki halka tek alternatifin CHP olduğunu anlatacak.