CHP de "Türkiye İttifakı" kursun

AKP, MHP ve BBP'nin seçimlerden önce -partilerin- ittifak yapma hakkını sağlayacak yasa teklifi Meclis'e verildi. Bu durumda CHP'nin de "Türkiye İttifakı" kurmasını öneriyorum. CHP, bu ittifaka da seçime girme hakkı olan tüm partileri alarak %10 barajını da fiilen yıkar.

CHP'yi ulusal bir göreve, darbeci Kenan Evren'in 12 Eylül Anayasası ile getirdiği anti demokratik %10 seçim barajını yıkmaya da davet ediyorum.

Bu önerimi ve davetimi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "%10 seçim barajı sıfır (0) olmalı, her parti, her siyasi görüş Meclis'te temsil edilmeli" sözlerine dayanarak yapıyorum.

Ayrıca "YMC koalisyonu", ya da "Cumhur İttifakı" adı ile AKP, MHP ve BBP'nin oluşturacağı küçük siyasi ittifakın karşısına tüm Türkiye'yi kucaklayacak siyasi partilerin büyük çoğunluğundan oluşacak "Türkiye İttifakı" oluşturmak da CHP'ye yakışır.

Çünkü CHP Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ilk partisi ve parlamenter demokratik rejim ile çok partili dönemin kapısına açan partidir.

2019'da Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı gibi 3 önemli seçim için Türkiye İttifakı kurmak, Türk halkının her kesimini, her siyasi görüşü kucaklayan ve Meclis'e taşıyan siyaseten en büyük proje olacaktır.

CHP yönetimi elbette, "Türkiye İttifakı"na davet edeceği partilerin kendi ilkelerine uygun olup olmadığına da seçime girme hakkı olup olmadığına da bakmak zorundadır..

Benim Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığım partiler listesinde 78 parti var. CHP bu partilerden ilkelerine uygun olanlarla, önerdiğim "Türkiye İttifakı"nı gerçekleştirebilir. Demokrasilerde çareler tükenmez...

Yazarın Diğer Yazıları