CHP: Halk fakirleşiyor

CHP: Halk fakirleşiyor
Döviz kurundaki dalgalanmalarının ardından Merkez Bankası'nın yaptığı toplantıyı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Enflasyon yoksullaşmak demektir. Halkımız fakirleşiyor"dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye'de günlerdir süren dövizdeki dalgalanmanın ardından Merkez Bankası Para Kurulu'nun yaptığı toplantı bir miktar piyasaları rahatlatsa da CHP'den uyarılar ve eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Dolarize bir ülke olduğumuzu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Çift para vardır bizde bir Türk Lirası bir de dolar. Herkes oraya bakar. İthalat yapıyorsunuz. Eti, nohutu, enerjiyi ithal ediyorsunuz. Günde iki üç defa akaryakıta zam geliyor. Böyle dönemlerde karaborsa da başlar çünkü güvensizlik vardır. İnsanlar mallarını satmak istemezler. Fiyatlar sürekli artar. Enflasyon yoksullaşmak demektir. Belli bir ücretle geçirenler temel gıda maddelerini alırken fiyatların arttığını görecek. Halkımız fakirleşiyor. Hesabını da sandıkta soracak" dedi.

Ülkenin yönetilemediğini ve liyakat esaslarının yok sayıldığını kaydeden Budak, "Tek adam her yere müdahale ediyor. Merkez Bankası'na, piyasalara, hazineye müdahale ediyor. Bankalara akıl veriyor. Bunlar da piyasayı geriyor. Artık para politikalarıyla faizi arttıralım, piyasaya para verelim bunlar artık geçti. Oturup seyrediyorlar" diye konuştu.