CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Ankara, Konya, Eskişehir

CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Ankara, Konya, Eskişehir
CHP Konya, Ankara ve Eskişehir İl Başkanları 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

Fatma GÜL / Yeniçağ

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin geçtiğimiz günlerde Konya’da yaptığı mitingi değerlendiren Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Konya mitingine ilgi çok yoğundu. CHP’nin 1977’den beri Konya’da düzenlediği en coşkulu ve kalabalık mitingi olduğu tespit edildi. 41 yaşında bir il başkanı olarak kendi yaşımda böyle bir miting görmedim. Billboardları ve basın yayın organlarını kullanamadığımız, sansürlendiğimiz, birçok insanın da ‘bizim haberimiz olmadı’ şeklinde gönül koyduğu bir mitingti.

Sosyal medyadan duyurabildiğimiz kadar bu mitingi ilan edebildik. Belediyeler ve idareler bize billboard kullanmamıza izin vermedi. Basından da ilan yapamadık. Maddi ve manevi engellemelerle karşı karşıya olduğumuz halde 30-40 bin kişilik muazzam bir miting oldu. En ümit verici olan, kadınların ve gençlerin ağırlıklı olarak olduğu bir miting olmasıydı.

Muharrem İnce referandumda da buraya gelmişti. Kendisi de çok şaşırdı farka. O zaman 5-6 bin kişilik bir grup vardı. Mitinge gelenlerin sadece CHP seçmeni olduğunu da düşünmüyorum. Seçim çalışmalarımızda adeta devletle mücadele ediyoruz. Belediyeler çoğunlukla onların elinde. “ dedi.

Sandık güvenliği konusunda çalışmalarını aktaran Bektaş, “Sandık güvenliği için eğitimler veriyoruz. Sandıkları da büyük oranda doldurup gerekli önlemleri aldık. Millet İttifakı’yla da ortak çalışmalarımız var. Sandık güvenliğiyle ilgili Türkiye’de büyük bir endişe var.” İfadelerini kullandı.

Muharrem İnce’nin adaylığını değerlendiren Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Muharrem Bey’in adaylığı Ankara’da son derece olumlu karşılandı. Büyük bir sinerji yarattı. Ankara bu adaylıktan dolayı çok mutlu. En uygun Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce olduğu için örgütler canla başla çalışıyor. Basında bir takım şeyler görüyoruz sanki Sayın Cumhurbaşkanı adayımız yalnız bırakılmış gibi. Öyle bir şey yok. Gittiği her mitingi örgütlerimiz örgütlüyor zaten. Ankara’da da 22 Haziran’da büyük bir miting yapacağız. “ dedi.

Adaylık başvurusuna ilginin yüksek olduğunu belirten Güvener, Ankara’da 147 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Millet İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinde başarılı olacağını söyleyen Güvener, “Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’na karşı 1-0 önde gidiyor. Bu ittifak son derece memnuniyet yarattı halkta. Başarılı olacak olan da Millet İttifakı” dedi.

Rıfkı Güvener Ankara’nın sloganını da bizimle paylaştı: Ankara Hazır, Türkiye TAMAM, Artık gitsin TEK ADAM!

Seçim çalışmalarını yürütürken milletvekillerinden ve eski il başkanlarından destek aldıklarını söyleyen Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, “Mevcut seçim çalışmalarımıza erken start verdik. İl koordinasyon seçim kurulumuz yaklaşık 3 buçuk ay önce kuruldu. Merkez ve kırsalda yoğun bir çalışma yürüttük. Bunun yanı sıra erken seçimle beraber bu çalışmalarımız olağanüstü bir tempo kazandı. Sadece il ve ilçe teşkilatları genç ve kadın kollarıyla değil, eskiden yöneticilik yapmış ya da milletvekili olan kişilerin de çok büyük desteğini aldık. Bugün bize göre bir seferberlik ilanı” dedi.

Sandık güvenliğinin en önem verdikleri nokta olduğunu belirten Akman, “Eğitim grubundaki en önemli konumuz sandık güvenliği. Hukukçularımızın sayısını artırdık bu konuyla ilgili olarak. Bununla beraber sandık eğitimlerimizde yeni, güncel yasalarla ilişkili bir eğitim seti oluşturduk. Eğitim konusunda Millet İttifakı’na da destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasının halkta büyük bir etki yarattığını söyleyen Akman, “Muazzam bir ilgi ile karşılandı. Muharrem İnce çok heyecan yarattı Eskişehir’de” dedi.

Millet İttifakı’nı değerlendiren Akman, “Millet İttifakı bu süreçte ideolojiden uzak, tamamen herkesin derdinin memleket olduğunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Seçime çok güçlü girdiklerini ifade eden Akman, “Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili adaylarımızı bir zafer müjdecisi olarak algılamalarını istiyorum” dedi.

İlgili Haberler