CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Ordu, Rize, Artvin

CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Ordu, Rize, Artvin
24 Haziran seçimlerine adım adım yaklaşırken, CHP'nin Ordu, Rize ve Artvin İl Başkanları, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

Fatma GÜL/Yeniçağ

24 Haziran seçimlerine çok kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandıran CHP'nin Ordu, Rize ve Artvin İl Başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

"BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ OLAY SEÇİM GÜVENLİĞİDİR"

Seçim güvenliğine oldukça önem verdiklerini ve bununla ilgili olarak Millet İttifakı'yla ortak çalışmalar yaptıklarını belirten CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, "Bütün sandık çalışmalarımızı ilçelerimizde bitirdik.Bizim için en önemli olay seçim güvenliğidir. Seçim güvenliği hazırlığımızı bitirdikten sonra da saha çalışmalarımıza da bu haftadan itibaren başlıyoruz. Ordu’daki CHP seçmeni, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığını müthiş karşıladı. Adaylığın açıklandığı gün 134 tane vatandaş sandıkta görev almak için partimize müracaat ettiler" dedi.

Millet İttifakı ve İYİ Parti’ye gönderilen 15 milletvekili hakkında değerlendirmede bulunan Furtun, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu resmen bir tarih yazdı” dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNDE ATATÜRK'TEN SONRA YAPILAN BİR DEVRİMDİR"

15 Milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, "Sayın Genel Başkanımız tarih yazdı. 15 milletvekilini İYİ Parti’ye göndermesi ve ayrıca ittifak yapması Tayyip Erdoğan’ın şeklini bozdu. Genel Başkanımızın yapmış olduğu bu uygulama, Cumhuriyet tarihinde Atatürk’ten sonra Cumhuriyete ve ülkeye bir devrimdir. Türkiye için olumlu oldu. En azından biz söylemlerimizin sözde olmadığını gösterdik. Meclis’te herkesin, Türk milletinin oyu temsil edilmiş oldu. Birileri başkalarının oylarını kendi adına yazıyordu şimdi bunlar ortadan kalktı. Kimyaları da bozuldu. Belli oluyor. Bize saldırıyorlar ama biz saldırmayacağız. Gereği neyse halkla birlikte yapacağız" dedi.

"ÜLKENİN GELECEĞİYLE İLGİLİ KAYGILARIMIZ VAR"

Millet İttifakı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rakıcı, “Bizim ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılarımız var. Parti ya da kesim belirtmeksizin yeniden ülkeyi tekrar eski ayarlarına geri getirmek için çalışacağız. Ülkeyi birleştirme adına Millet İttifakı çok iyi olmuştur. En azından ülke rahat bir nefes alacaktır. Sandıklarla ilgili ortak çalışmalarımızı var İYİ Parti ve Saadet Partisi’yle. 24 Haziran’da bir tarih yazılacak" ifadelerini kullandı. 

Seçim çalışmaları ve Muharrem İnce'nin mitingi sırasında bazı provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Rakıcı, "Biz miting yaparken belli gruplar tam karşımızda PKK pankartı astılar bağırdılar çağırdılar. Provoke ettiler. Ama biz onları muhatap almadık. Emniyet görevlileri müdahale etmedi o gruba. Provoke etmelerine engel olmadı. Cumartesi gecesi saat 03.30’da partimizin girişinde bulunan tabelayı yetkili kişiler indirmişler. Bu tür engeller oluyor ama bizi yıldıramazlar korkutamazlar. Ellerinden geleni yapsınlar" dedi.

"TOPLUMDA ARTIK BU İKTİDARDAN BIKKINLIK VAR"

Vatandaşın artık bu iktidardan bıktığını dile getiren CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, "Seçim çalışmalarımızda ev ziyaretlerine başladık. Seçim beyannamesi açıklandıktan sonra Artvin’de de aday tanıtımı yapılarak hem merkezde hem de ilçelerimizde daha geniş çapı seçim çalışmalarımıza devam edilecek. Şuanda hava gerçekten çok iyi. Toplumda artık bu iktidardan bıkkınlık var. Herkesin ekonomik durumu o kadar bozuk ki. Ticaret yok denecek kadar az. Para dolaşımı sirkülasyon yok. Ucuz et kuyruklarını hepimiz görüyoruz" dedi.

Seçim güvenliğinde çok iddialı çalışmalarının bulunduğunu belirten Biber, "Sandık güvenliği konusunda çok iddialıyız. Artvin’de hile yaptırmayacağız. Millet İttifakıyla ortak çalışmalarımız var sandık hakkında. Çünkü bu milli bir mesele dolayısıyla bu olaya biz partiler üstü bakıyoruz. Bu seçimi Türkiye’nin çıkışı olarak görüyoruz. O yüzden çalışmalarımızda Millet İttifakı’yla hep beraber çalışıyoruz" dedi.

"MİLLET İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI'NA BİR GOLDÜR"

Millet İttifakı'nı değerlendiren Biber, "Millet İttifakı Türkiye için çok önemli. Bu ittifakın Cumhur İttifakı’na karşı bir gol olduğunu düşünüyorum. Cumhur İttifakını kurarak karşısındaki güçlerin dağınık olarak seçime gireceğini düşünmüştü ve buradan Meclis’te bir çoğunluk sağlamak, hem de Cumhur İttifakı’na bir destek anlamında bir üstünlük sağlamak istiyordu. Fakat bunu başaramadı. Tabanda Millet İttifakı’nın oluşması sevinçle karşılandı. İYİ Parti’nin seçime sokulmama durumuna karşı CHP’nin 15 milletvekili vererek grup kurdurması ve seçime sokulması Cumhur İttifakı’nın oyununu bozdu. Arkasından da Millet İttifakı’nın gelmesi memnuniyeti daha da artırdı. 24 Haziran seçimlerinde hem Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanmak hem de Millet İttifakı’nın Meclis’te büyük bir çoğunluğu elde etmesini sağlamak, Türk milletinin nefes almasını sağlayacaktır" dedi.

 

İlgili Haberler