CHP, Karar'ın haberini yalanladı!

CHP, Karar'ın haberini yalanladı!
Karar gazetesinde çıkan habere CHP'den yanıt geldi.

Oda Tv'nin haberine göre Hükümet'e yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi, CHP'nin içinde "Yurtseverler" ve "Ulusalcılar" olarak iki grubun bulunduğunu belirtip, bu grupların kendi aralarında bir çekişme yaşadığını yazmıştı.

Yapılan haberde, CHP’nin Ocak 2018’de 36. Olağan Kongresi için bazı mahallelerde yapılan delege seçimlerinde, bu iki grubun karşı karşıya geldiği belirtilerek, Ulusalcı grubun, Yurtsever grubu partinin tüm kademelerine yerleşerek kendilerini tasfiye etmeye çalışacağı iddiası gündeme gelmişti.

"DELİ SAÇMASI"

Karar gazetesinde çıkan bu habere, CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Necati Yılmaz'dan yanıt geldi. Yılmaz, çıkan bu haberi, “deli saçması” ve “tutarsız” olarak nitelerken, “bu haberi kim, neden yaptı, yaptırdı”diye sordu. Yılmaz, sorunun cevabının basit olduğunu, daha önce bu kumpas ve entrikalarla şahsını hedef alan odakların, yine devrede olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Parti içinde yapılan mahalle delege seçimlerinde ideolojik veya kanat ayrımlarına dayalı bir parti içi yarışın olduğu haberi doğru değildir. Partimiz içinde ideolojik temelli bir ayrım ve yarış da bulunmamaktadır. Haberde iddia edildiği gibi ben de partide herhangi bir kanat çalışmasına ‘öncülük’ yapıyor değilim. “ diye söylerken, sözlerini şöyle sürdürdü: “İdeolojik ve düşünsel temelli siyaset yaptığım doğrudur. Bu ideoloji; kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ve Cumhuriyetimiz’in kuruluş sürecinde ortaya koyduğu ve bundan beslenerek, partimizin programında ifadesini bulan düşünsel çizgidir. Evet, bu çizgi Cumhuriyetçidir, laiktir, devrimcidir, devletçidir, halkçıdır. Evet; bu çizgi, ulusalcıdır, diğer ifadesiyle yurtseverdir. Ben de bu değerleri birbiriyle çatıştırmadan birlikte benimseyen ve bu ilkelerin tamamından beslenen, toplumcu siyaset anlayışı üzerinden siyaset yapıyorum. Siyasal anlayışımın merkezine Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığını ve insan kavramını koyuyorum. Sahiplendiğim bu siyasal değerlerin yanı sıra karşısında olduğum siyaset kültürü ve tarzı da bellidir. Karşı olduğum bu siyaset kültürü ve tarzı AKP’de vücut bulan siyasal kültürü ve işleyiştir. “ dedi.

Yılmaz, mahallelerde bir yarış olmadığını, söz konusu değerler etrafında bir derlenişin ve toparlanışın olduğunu ifade ederek, parti örgütlerinin gücüne, birikimine ve dinamizmine fazlasıyla ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.