Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi

Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi
Artvin'in Yanıklı Köyü bölgesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu konvoya terör örgütü tarafından ateş açıldı. Kılıçdaroğlu, canlı yayına bağlanarak durumunun iyi olduğunu söyledi. Saldırıda bir asker şehit düştü, iki asker de yaralı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da için bulunduğu konvoy, Artvin'in Yanıklı köyü civarında saldırıya uğradı. İlk edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu saldırıdan herhangi bir yara almazken, 1 asker şehit düştü iki asker yaralandı. 

Saldırı sonrası zırhlı araçla bölgeden çıkartılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Şavşat Kaymakamlığı binasına gelirken, daha sonra askeri bir helikopterle bölgeden ayrıldı. 

KILIÇAROĞLU: "BENİM DURUMUM İYİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama:

"Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Güvenlik güçleri bizi bölgeden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Gerekli güvenlik önlemleri alındı. Çatışmanın olduğu bölgede olumsuz bir durumla karşılaştık. Benim açımdan bir sorun yok, umarım güvenlik güçlerinin de bir kaybı yoktur."

Saldırının ardından, CHP Genel Başkan yardımcısı Seyit Torun canlı yayında yaptığı açıklamada “Bir süre çatışma yaşandı bir zırhlı araçla ayrılıp karayolları şantiye bölgesine geldik daha sonra orası da güvenli olmadığı için daha sonra Şavşat a geldik. Helikopter hava muhalefeti dolayısı ile iniş yapamayabilir, bu yüzden bir şekilde Arnavuç’taki etkinliğine katılacağız. Bunun için çalışmalar sürüyor” dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamasa, "Darbecilerin de şu an Türkiye'yi hedef alan teröristlerin de hedefi bu birliğimizi bozmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan bu saldırıyı siddetle kınıyoruz. Bu tür tehdit ve saldırılar karşısında tutumumuz değişmeyecektir. Elbette güvenlik güçlerimiz bunların arkasında kimlerin olduğunu en yakın zamanda ortaya çıkaracaktır." dedi.

EFKAN ALA: “SALDIRI KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELİK”

Jandarma aracımıza ateş açıldı, aracı kullanan Jandarma Er başından ağır yaralandı. İki Astsubay hafif şekilde yaralandı. Kılıçdaroğlu ile görüştüm durumu değerlendirdik, büyük üzüntü duydum. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da görüştü. Bu seyehatin en güvenli şekilde geçmesi için tedbirler alınmıştık, şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoyla birlikte. Bölgeye helikopter de gönderdik. Bu terörist unsurları Karadeniz’e açılmak için bu eylemleri yapıyorlar

BİR ASKER ŞEHİT İKİ ASKER YARALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından çatışma çıktı.

İlçenin Yanıklı mevkiinde meydana gelen olayda konvoyun önünde giden askeri aracı kullanan ve ilk ateşte başından ağır yaralanan jandarma erinin şehit olduğu, biri astsubay 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.
Saldırı sonrası zırhlı araçla bölgeden çıkartılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Şavşat Kaymakamlığı binasına geldi, daha sonra askeri bir helikopterle bölgeden ayrıldı.

MANİSA MİLLETVEKİLİ ÖZEL: ÖNCÜ GÜVENLİK ARACI HAREKETLİLİK FARK ETMİŞ

Özgür Özel: "Biraz önce Artvin Valisi ile görüşüp, olayın gelişmesi hakkında bilgi aldım. Bu bölgenin kritik bir bölge olduğu için özel önlem alındığını söyledi. Konvoyun önünde 3 araçlı bir askeri öncü grup olduğunu ve en öndeki öncü güvenlik aracının ormanlık alanda hareketlilik tespit ettiğini söyledi. Ormanlık alandan öncü güvenlik aracına açılan ateşte aracın şöförü ağır yaralanmış. Yaralanan asker en yakın hastaneye kaldırılmış. Sayın Vali açıklamasında  önceden yapılan bir ihbar olmadığını ama bölgenin riskli olduğu için önlem alındığını söyledi.

Bu saldırının arkasında kimin olduğunu söylemek çok güç ancak geçtiğimiz aylarda böyle bir saldırı olacağı uyarıları yapılıyordu. Bu saldırıların amacı hiç kimsenin güvende olmadığını mesajıdır. 

Genel başkanımız her yere gidiyor olması birilerini rahatsız ediyor demekki. Onlara inat Artvin'e de, Şırnak'a daa Türkiye'nin dört bir yanına gideceğiz. Ne olursa olsun teröre kaşlı geri adım atmayacağuz" dedi. 

CHP BASIN DANIŞMANI KONURALP: ÖZEL BİR İHBAR YOKTU

CHP Basın Danışmanı Okan Konuralp: Sağlığı iyi morali iyi. Az önce cumhurbaşkanı ve başbakanla telefon görüşmesi yaptı, onlar da geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Efkan Ala ile de bir  telefon görüşmesi oldu. Şu anda Şavşat kaymakamlıkta helikopter bekliyoruz.

15 Temmuz’un  ardından genel başkana yönelik korumalar arttırılmıştı. Olağanüstü koruma önlemi vardı. Bu önlemlerin bir sonucu olarak konvoya yönelik müdahaleler oldu. Kılıçdaroğlu iyi fakat kendisine yaralı olduğu bilgisi geliyor ve bundan kaynaklı üzüntü içerisinde. Kendisi ekranda mesajlarını verdi.

Saldırıda Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu minibüsteydim. Dışarı çıktığımızda vadide bir teröristin olduğu koruma ekibi tarafından görüldü. Konvoya yönelik bir roket atışı olacağı tespit edildi. Daha sonra korumalardan karşı atış başladıve yaklaşık 2 dakika sürdü." dedi.

CHP'Lİ KÜÇÜKAY: HELİKOPTERLE İLGİLİ KESİN BİLGİ YOK

Konvoyda bulunan CHP'li Emre Küçükay:" Şu anda Şavşat kaymakamlığındayız. Genel başkanımız saat 12.30 sıralarında halkı selamlamak için geldi. Yeni belediyenin açılışı için intikal ederken Yanıklı mevkinde  çatışma çıktı. Biz de oradaydık. Çatışmanın tam içindeydik. Az önce aldığımız bilgiye göre bir askerimiz şehit oldu maalesef. Başımız sağolsun.

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ENGİN ALTAY: AMAÇLARI TÜRKİYE'Yİ PARÇALAMAK

Engin Altay: "Aslında bize değil Türkiye’ye geçmiş olsun. Ulusal birliğimize yönelik alçak bir saldırı bu. Büyük üzüntü içerisindeyim. Şehidimiz var. Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörün amacı belli. Toplumda bir kaos ortamı yaratmak. Amaçları Türkiye’yi parçalamak. Bu güç odakları için en büyük engel CHP’dir. Terörle mücadele konusunda tavrımızı herkese gösterdik. 15 Temmuz’dan sonra tehditler daha da arttı. Yapılan uyarılar oldu genel merkezimize. Bunlar belliyken güvenlik eksikliği varken yeteri kadar önlem alınmadığını söylmek durumundayım. Sayın Kılıçdaroğlu’nun o güzergahdan geçeceği günler öncesinden belliydi. BÖlge biraz daha bu tehdit unsurlarından temizlenebilirdi.  Bu noktada önleyici güvenlik önlemleri önemli caydırıcı değil.

Bu olay bizleri de Kılıçdaroğlu’nu da kesinlikle sindiremez. Terörle mücadele etmeye her zaman devam edeceğiz. Develete de bu hususta her türlü desteği vermeye hazırız. Türkiye’de demokrasi güçlendikçe terör kalmayacak.İhtiyacımız olan şey demokrasimizi güçlendirmek. Hiçbir siyasi çıkar gütmeden Türkiye’nin çıkarlarını ön planda tutan bir politika izlemeye devam edeceğiz .terör sorununu dağda ovada orada burada çözemeyiz, terör sorunu TBMM’de çözülür. Siyasi partilerin güç birliği yapması gerek. Biz kendimizi Türkiye’nin birliğine feda etmeye hazırırz. HükÜmetin alacağı derlseri almış olmasını umuyorum." dedi.

 

 

ROKETATARLA SALDIRACAKLARDI

CHP ​konvoyuna teröristler tarafından roketle hedef alındığı sırada korumalar tarafından fark edildiği ve o terörist etkisiz hale getirildiği bilgisi geldi. Korumaların roket atılımını engellemesi büyük bir faciayı önlemiş oldu. 

2 AYRI SALDIRI GİRİŞİMİ

Olay, CHP konvoyunun geçişi sırasında yaşandı. Yanıklı köyü yakınlarındaki dağlık alandan CHP konvoyu geçerken, yaylım ateşi açıldı. Kılıçdaroğlu'nun konvoyu yaylım ateşi altında kalırken, korumaların hemen cevap verdiği ve bunun üzerine çatışma çıktığı bildirildi. 

CHP konvoyunun dönüşü sırasında ikinci kez ateş altında kaldıkları bilgisi verildi. Kılıçdaroğlu, güvenliği sağlandıktan sonra kara yolları binasına alındı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Ardanuç ilçesindeki bir açılışa gitmek için yola çıkan Kılıçdaroğlu'nun saldırı sonrasında Şavşat'a geri dönme kararı aldı. 

CUMHURBAŞKANI ARTVİN VALİSİNİ ARADI

Olaydan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Artvin valisini arayarak konuyla ilgili bilgi aldığı bildirildi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI: VAHİM BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanının CNNTürk'e verdiği bilgiye göre konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu güvenlik gerekçesiyle aracında bekletiliyor. Durumu iyi. CHP'li Özel ise, "Kılıçdaroğlu'na ualaşamadık ama durumunun iyi olduklarını biliyoruz" dedi.

İşte saldırının olduğu nokta.

savsat2-001.jpg

SALDIRIYI PKK'LI GRUP YAPTI

AK Parti Arvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Partili Kışla, Şavşat'ta aylardır 5 kişilik bir PKK'lı grubun arandığını, saldırıyı bu grubun yapmış olabileceğini söyledi.

A Haber'e konuşan AK Partili İsrail Kışla şu açıklamaları yaptı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 4-5 kişilik bir PKK grubunun Şavşat'ta olduğu biliniyor. Özel hareket aylardır peşlerini takip ediyor, fakat temas kurulamamıştı, böyle sıkıntılı bir dönemi geçiriyorduk.

Aylardır arazide olmalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Burası çok dağlık ve ormanlık bir bölge. Biz tedirglin yaşıyorduk, kontrollü şekilde seyahat ediyorduk. Şavşat ve Artvinadına da üzüntü duyuyorum. İnşallah terör örgütleri bitmiştir."