Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı sert eleştirince NTV apar topar yayını kesti. Yönetmen 'Nerede penguen belgeseli' diye seslendi. Resim seçici hava durumunu seçti

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı sert eleştirince NTV apar topar yayını kesti. Yönetmen 'Nerede penguen belgeseli' diye seslendi. Resim seçici hava durumunu seçti
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile kamuoyuna yansıyan konuşmalarını okudu. O sırada canlı yayında olan NTV, Kılıçdaroğlu, "Devleti soyan adamlardan cumhurbaşkanı olur mu ya..." ifadesini kullanınca apar topar yayını kesti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun avukatı, Yargıtay''ın Erdoğan ve yakınlarının ''Man Adası''nda offshore hesapları bulunduğu iddiası dolayısıyla Kılıçdaroğlu aleyhinde üç ayrı davada verilen toplam 631 bin TL tazminat kararlarının tümünü bozduğunu duyurmuştu. Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasında Man Adası Davasına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın oğlu Bilal Erdoğan ila konuşmasını okuyan Kılıçdaroğlu, "Devleti soyan adamlardan cumhurbaşkanı olur mu ya" deyince NTV apar topar yayından çıktı.

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarının ilgili bölümü şu şekilde:

"Şimdi ben AK Parti''li kardeşlerime seslenmek isterim. Sen vergi verirken, milyonlarca parayı getirip beş kuruş vergi vermemek ne demektir. Bu bilen kişi bunu teşvik eden kişi de şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmaktadır.

Şimdi bunun üzerine tekrar dava açacak, sanacak ki ben korkacağım, kardeşim sen daha bu kardeşini tanımadın. Hiç kimsenin önünde geri adım atmadım, haklı olduğum sürece. Atmayız biz!

(Kılıçdaroğlu, Erdoğan''ın oğlu Bilal Erdoğan ile kamuoyuna yansıyan konuşmayı okudu) Bunu da getireceğim mahkemeye. Hakim korkuyor bu bandı istemiyor. Bu bandı ben sana veriyorum ama sen istiyorsan ilgili kurumlardan al. Devleti soyan adamlardan cumhurbaşkanı olur mu ya! Fakirin fukaranın hakkını yiyenden cumhurbaşkanı olur mu! 

"İSPAT EDERSEN CUMHURBAŞKANLIĞINI BIRAKIRIM'' DEDİ"

Değerli arkadaşlarım bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır demiştim. Hiç sağa sola  kaçmaya gerek yok haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın dedim. O da ''ispat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım'' dedi. İspat ettik ne yapacaksın? Buna biliyorum 50 tane kılıf uyduracaklar. Havuz medyası yazıyor şöyledir böyledir. Ne yazarsanız yazın söylediklerimin tamamı doğrudur. Erdoğan beni tanımıyor hâlâ. Bir şey söylüyorsam mutlaka belgesini elimde tuttuktan sonra söylerim. Bir şey söylüyorsam yüzde 100 doğrudur. Dolayısıyla orada oturuyorsun millete söz verdin cumhurbaşkanlığını bırakacağım dedin. O zaman gereğini yap."

İlgili Haberler