CHP, “Oy verin gitsinler” diyecek

CHP, “Oy verin  gitsinler” diyecek
Sosyal yardımda büyük artış, emekliye ikramiye çiftçiye ucuz mazot 1500 TL asgari ücret öğrenciye ücretsiz ulaşım...

CHP ekonomik refah vadediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün ATO Kongre Merkezi’nde açıklayacağı bildirgeyle, bir dizi sürprize imza atacak. Emekliye ikramiye, üniversiteliye ücretsiz ulaşım gibi projelerle dikkat çeken CHP’nin vaatleri arasında asgari ücretin 1500 TL olması, 16.7 milyon kişiye sosyal destek sağlanması da var.

Çİftçİnİn kullandığı mazotun litre fiyatının 1.5 liraya çekileceğini belirten CHP’nin diğer sözlerinden bazıları şöyle: Kredi kartı borçlarının yüzde 80’i silinecek. Askeri olan aileye 350, 65 yaş üstüne 240, engelliye 400 lira yaşam,  9.6 milyon kişiye düzenli nakit desteği. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek. 

CHP’nin seçim bildirgesi, bugün saat 11.00’de ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıklanacak. Aday tanıtımının da yapılacağı toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Oy verin gitsinler’çağrısını yapacak. Toplantı öncesinde gönderilen SMS’te şunlar kaydedildi: ” İstanbul Kartal’da ’Korkmayın, yılmayın sinmeyin’diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaşanacak huzurlu, mutlu, güzel bir Türkiye için atılacak adımları açıklayacak, CHP milletvekili adaylarıyla birlikte sizleri selamlayacak ve ’oy verin gitsinler’diyerek, CHP’nin iktidar yürüyüşüne çağıracak. 

Sürpriz vaatler

Seçim bildirgesiyle CHP, bir dizi sürprize imza atacak. Emekliye ikramiye, üniversiteliye ücretsiz ulaşım gibi projelerle dikkatleri çeken CHP’nin seçmene yönelik vaatleri arasında asgari ücretin 1500 TL olması, enflasyonun yüzde 4’ün altına indirilmesi, 16.7 milyon kişiye sosyal destek sağlanması ve çiftçinin kullandığı mazotun litre fiyatının 1.5 TL’ye çekilmesi de yer alıyor. Sivil toplum kuruluşları, parti örgütleri ve milletvekillerinin de katkı sunduğu bildirgenin ardından adaylar seçim bölgelerinde bu projeleri seçmenlerine anlatacak. CHP’nin emeklilere ikramiye dışında en temel vaatlerinden biri olan kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması kamuoyunda yankı uyandıracak. Projeye göre yoksulluk sınırı altında geliri olan vatandaşların kredi kartı borçlarının yüzde 80’i silinecek. Geri kalan miktar ise 5 yıla yayılarak ödenecek. Askeri olan aileye 350, 65 yaş üstüne 240, engelliye 400 lira yaşam desteği verilecek.

Enflasyon düşürülecek

CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan vaatlerden bazıları şöyle:

* Üreten bir ekonomiyi ayağa kaldırarak yılda en az 1 milyon kişiye istihdam imkânı sağlanacak.

* İşsizlik yüzde 5’in altına indirilecek.

*16.7 milyon kişi ve 3 milyon haneye sosyal destek sağlayacak.

* 5 milyonun üzerinde yurttaş, ilk kez sosyal yardım kapsamına alınacak.

* 9.6 milyon yurttaşa ilk kez düzenli nakit desteği verilecek.

* Sosyal destekler iki katına çıkarılacak, yardım türleri artacak.

* Hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altına düşmemesi sağlanacak.

* 3.2 milyon yurttaş ücretsiz olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak.

* Asgari ücret üzerindeki vergiler kaldırılacak, en düşük ücret 1500 TL olacak.

* Asgari ücret artışının belirlenmesinde enflasyon ve refah artış payı toplamı dikkate alınacak.

* Çiftçinin üretim amaçlı olarak kullanacağı mazotun litresi 1.5 TL’ye düşürülecek.

* Enflasyon yüzde 4’ün altına düşürülecek.