CHP ve MHP'ye yüklenen yazılım!

Bazı olaylar veya değerlendirmeler vardır ki üzerine başka bir söz söylemeye gerek kalmaz! İşte sizin için seçtiklerim:

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal: "CHP'ye temel kodlarına aykırı, genetiğini bozan 'küresel', 'yabancı' bir yazılım yüklenmiştir.

Bu anlamda antivirüs programı da zaten partinin hafızasında, tarihinde ve ilkelerinde saklıdır. Partinin öncelikle fabrika ayarlarına geri döndürülmesi şarttır. Partinin Cumhuriyete ve kurucusu Atatürk'e bağlılığı sözle değil, her alanda ilkelerini çekinmeden savunmak ve hayata geçirmekle olur.

CHP, başka bazı partiler gibi konjonktürel değil, tarihsel bir köke sahip fikir ve ideoloji partisidir. Böyle bir partinin, sığ bir popülizme ve pragmatizme, sahte rüzgârlara kapılması ve bunlara göre sürekli değişen gündelik politikalar geliştirmesi düşünülemez.

Cumhuriyetin, onu kuran partiye yıktırılması veya buna ortak edilmesi tehlikesinin yaratacağı psikolojik tahribat büyük olacağı gibi, bunda dahli olanların da vebal ve sorumluluğu ağır olacaktır."

---

Bahçeli'nin arkasındaki irade!

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş: "2002'de hangi irade Devlet Bahçeli'ye erken seçim kararı aldırdıysa şimdi de 15 Kasım'da yeniden seçim dedirten aynı iradedir. Bunu birisi yaptırdı deme şansına sahip değilim. Birisi mi birileri mi veya bir merkez mi bir güç mü bunu bilemem. Ama inanıyorum ki partinin yetkili kurullarıyla konuşmadan, milletvekilleri mazbatasını almamışken, tek başına karar alan Bahçeli'nin arkasında bir irade olma ihtimali yüksektir."

---

ABD'nin Siyonizm itirafı!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry: "İsrail'in kurduğu hiçbir ittifak, ABD ile yürüttüğü ittifak kadar güçlü değildir. Zaman değişebilir ama bir şeyi kesin olarak biliyoruz. Amerika'nın İsrail'in hayallerine ve güvenliğine olan desteği hiçbir zaman değişmeyecek. Siyonizm düşüncesi, İsrail'in demokrasisiyle tüm milletlere yol gösterici olmasını hedefler. Bu hayal, iki devletin yan yana, barış ve güvenlik içinde var olmaları ile muhafaza edilebilir. Hepimiz yıllardır süren müzakere ve çabalar sayesinde, bunun imkânsız bir hayal olmadığını biliyoruz. Bu hayal gerçekleşebilir."

---

Papa ve Fethullah Gülen'in itirafları

Papa Francesco: "İnançlı biri fakirlikten bahsedip firavun hayatı süremez. Kilisede de böyleleri var, başkalarına hizmet edip, başkalarını düşüneceklerine kiliseden faydalanıyorlar: Yükselme heveslileri, para düşkünleri. Böyle kaç tane rahip, piskopos gördük. Bunu söylemek üzücü, değil mi?"

Fethullah Gülen: "Siz olsaydınız; bir kilisede, bir havra çevresinde ya da Budizm, Şintoizm gibi farklı bir tarz-ı telakki içinde neşet etmiş bulunsaydınız, sonra iç âlemi itibarıyla bu dünyanın anatomisini size gösterselerdi; İslâm dünyasını, şu birbirini yiyen, haram helâl bilmeyen, adalet ve hukuk tanımayan, gücü ve kuvveti elde ettiği zaman zehirlenen, her türlü mesâvîyi irtikap eden insanların dünyasını, anatomisini tam görerek, temaşa etseydiniz -insaflarınıza soruyorum- bu istikamette, böyle bir tercihte bulunur muydunuz? İnsanlığın batıl düşünceler içinde bocalamasının sebebi Müslümanlardaki hal ve temsil fakirliğidir!"

---

Ve yorumsuz bir haber

Kocaeli'de eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı hakkında "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı...

Yazarın Diğer Yazıları