CHP, “WikiLeaks”ten iktidar çıkarma peşinde!

Yanlışı savunarak milliyetçilik olmaz.. Bize göre de olmaz, CHP’nin altı okundan biri olan milliyetçiliğe göre de olmaz..
Tayyip Erdoğan Hükümetini biz bu ülkenin vatandaşları olarak eleştirir, onun hükümetinden, sandığa giderek kurtulunmasını tavsiye ederiz.. Ama, hiçbir şekilde Tayyip’i devirmek için ABD’nin Yahudi çıkarlarını gözeten lobicileri ile işbirliğini tasvip etmeyiz.. Ana muhalefetin, “İktidarı, AB’ye şikayet ettik!!” diye böbürlenmesine de, “iyi halt ettiniz!!” deriz..
Tıpkı şimdi bu WikiLeaks denilen ’ucube’de CHP’nin ABD ipine sarılmasını yadırgadığımız gibi.
Bu nedenle, WikiLeaks içerisinde, iktidarın defoları yanı sıra bir çok gazeteci, siyasi ve akademisyenin nasıl ajanlaştırıldığının üzerinde durulması gerektiğine inanıyorsak, CHP’nin tavrını da eleştirmek borcumuz olmaktadır.. Öyleyse “bundan” başlayalım..
Ana muhalefet partisinin WikiLeaks üzerinden Eric Edelman adlı “karanlık” ABD eski büyükelçisine sarılmasına işaret edelim!.
CHP Genel Sekreteri Batum, “Erdoğan ve partisi aleyhine bazı akçalı konuları” kast ederek,  “ABD Büyükelçisi Edelman söylüyor, demek ki doğrudur..!”  hükmü veriyor..
CHP ve Süheyl Batum, Edelman’ın ne menem bir adam olduğunu, karanlık kimliğini bilmez mi!!? Hem de çok iyi bilir...
O halde bu “çıkış” neden?!.
Bu eski ABD büyükelçisi, kısa bir süre önce ABD merkezli bir lobi şirketinin toplantısında Ak Parti ve Erdoğan aleyhine verip veriştirmişti. O konuşmasında, “Kılıçdaroğlu’nun parti içinde bazı değişikliklerin ardından, gerçek bir muhalefet lideri olabileceğini de belirtiyor” Edelman!..
Edelman, “ABD’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dostluk kurmaya çalışması gerektiğini”  söylüyor..!
Yani,  “Karanlıklar prensi!!”  Pentagon’a “Kılıçdaroğlu size uygun” diye tavsiye kartı yazıyor..
Bu  “Büyükelçinin” Ankara’da görev yaptığı 2004 yılına iyi bakmak lazım..
Edelman’ın o dönemde, Türkiye aleyhine faaliyetleri ayyuka çıkmıştı... Edelman’ın Türkiye’nin baskısı ile görevden alındığı (kovulduğu) sır değil..
2004 yılının, daha sonra Erdoğan’ı devirmek için bazı hareketlenmelerin yoğunlaştığı yıl olduğu ortaya çıktığı malum... Aynı dönemin ABD Büyükelçisi Edelman..
Şimdi, Edelman bir ABD lobi şirketinde eleman.. İştigal alanları içerisinde Türkiye var.. Türkiye’de Ak Parti iktidarı aleyhine raporlar oluşturuyorlar, iktidarın gitmesi için ABD yönetimine telkinde bulunuyorlar..
Edelman’ın, bu şirketteki rol arkadaşı Dani Rodrik adlı bir Yahudi.(Edelman gibi..) Bu Bay Rodrik kim.. Çetin Doğan’ın damadı..!
Edelman ve bağlı olduğu lobi şirketi, Türkiye’ye ve ABD’ye  “Kılıçdaroğlu tavsiyesi”  ile Ak Parti’yi şikayet ediyor.. (Bu şirketin mensubu Yahudi’nin kayınpederi general de ‘solcu sosyal demokrat’ olduğunu vurgulayıp, yeni CHP formatında açıklamalar yapıyor.)
CHP Genel Sekreteri’nin, sular durulmadan, WikiLeaks’ın ardındaki derin amacın netleşmediği bir anda ortaya çıkıp, bu  “Derin ABD projesine”  sarılması, bazı tercümeler sunmuyor mu?!! Hem de, Edelman’ı tanık göstererek!!

Yazarın Diğer Yazıları