CHP'de Büyükerşen'e 'yaşlı' eleştirisi

CHP'de Büyükerşen'e 'yaşlı' eleştirisi
24 Haziran'da erken seçime giderken ana muhalefetin adayının kim olacağı merak konusu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday tarifi, kulislerde İstanbul Milletvekili Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in konuşulmasına neden oldu

CHP'de Yılmaz Büyükerşen'in ismi geçerken parti içinde yaşından dolayı yapılan eleştiriler olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün yapılan kapalı grup toplantısında, partisinin cumhurbaşkanı adayını, “Her şeyden önce tarafsız olmalı, herkesi kucaklamalı, yargı sisteminde hukuka ve parlamenter demokrasiye dönüşü sağlamalı. Ekonomiyi bilmeli, bir başarı öyküsü olmalı ve kavgadan taraf olmamalı” sözleriyle tanımladı.

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, 1937 doğumlu olan Büyükerşen’in adaylığı ile ilgili ‘yaşlı’ olduğuna ilişkin partiden itirazlar geldiğini belirterek, “Sayın Büyükerşen başarılı bir isim, siyaset dünyasında bir duayen. Dolayısıyla yaşlı olarak eleştirilmesi haksızlık” dedi.

Kılıçdaroğlu da “Bizim cumhurbaşkanı adayımız çok miting yapmayacak, Tayyip Erdoğan’a laf yetiştirmeyecek, kavga etmeyecek. O herkese eşit mesafede duracak. Kavga edilecekse ben edeceğim” dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri “Büyükerşen’i işaret ediyor” olarak algılandı.