"CHP'de değişim zorunlu hale gelmiştir"

"CHP'de değişim zorunlu hale gelmiştir"
24 Haziran seçimleri sonrasında partisini eleştiren CHP'li Kocaoğlu, "24 Haziran seçimleri, CHP'de acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından oluşan tablo ve CHP'de yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. 

Kocaoğlu şunları kaydetti: "24 Haziran seçimleri, CHP'de acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım."

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluönceki gün 3 saat süren görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan İnce, Kılıçdaroğlu'na onursal başkanlık teklif ettiğini belirterek, kurultay çağrısı yapılması gerektiğini ifade etmişti. 

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin açıklamalarına "Aile toplantısındaki konuşmaların ana bağlamından koparılarak medyaya taşınmasını doğru bulmadım... Olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağım" yanıtını verdi.

İlgili Haberler