CHP'de herkes kaybetti

Velev ki, yeterli sayıda delegeden imza toplanamadı. Hadi, geçerli ya da geçersiz sayım "elçabukluğu" ile tespit edildi. Eğer, bilirkişinin tamamı yönetimden yana olsa da, olağanüstü kurultay için gerekli oy 625 değil de 569 olmuşsa, yine de ortada bir isyan var.

29 Mart'taki yerel kapışmaya çoktan hazırlanması gerekenler hâlâ birbirlerini yiyorlar. Görünen o ki, içlerinden bir kesim -mevcut yönetim- ateşkes ilan etmeden bu savaş bitmeyecektir. Üstünde mutabakata varılacak "süreli anlaşma" da meseleyi çözmez.

Aklımıza takılan, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin nasıl derlenip toparlanabileceği. O partinin, bu partinin eskileri ile yama başarı getirmez.

Hele bugün-yarın yönetimde yapılacak birkaç değişiklikle kimsenin gözünü boyayamazsınız.

Ana muhalefetin, yıllar öncesinin Mustafa Timisi başkanlığındaki partiye dönüştüğü artık inkar edilemez.

Kaybeden, kaybedene

Toparlarsak, ilkbaharda CHP'yi en ağır yenilginin beklediği mutlak. Bundan sonra Kılıçdaroğlu arkasına bakmadan koltuğu terk edecektir. Çünkü başka yol bulamayacak.

Gelelim Muharrem İnce'ye. Bir siyasetçi bu kadar kısa zamanda yıldızını parlatabilir mi? Eski Yunan'daki gibi Pirus Zaferi övgüleri toplayabilir mi? Ardından da, yıldızlaşmadan daha kısa sürede bu kadar itibar kaybedebilir mi?

İnce için Türk siyasi tarihine "İkinci Osman Bölükbaşı vakası" kaydı düşülecek. Merhum siyasetçiyle farkları birinin sözünü daima tutması, İnce'nin ise "Dün dündü, bugün bugündür"ü slogan edinmesi.

Bir hatırlatma

Çok kişinin unuttuğu ama benim kayda geçtiğim bir konuşmayı anımsatmak istiyorum. Optimar Araştırma Şirketi'nin sahibi Hilmi Daşdemir bir süre önce yaptığı konuşmada "Ak Parti'nin seçim rekoru kıracağını" iddia etmişti. Daşdemir'in sözleri 29 Mart'taki sandık buluşmasıyla ilgiliydi.

İktidar bloğu dışındaki partilerin şu andaki durumunu görünce araştırmacıya hak vermemek mümkün değil. Ortada, ne kadar kızılırsa kızılsın tek muhalif parti kaldı; HDP. Bütün hatalarına ve engellemelere rağmen direniyorlar.

En acıklısı

Son notum İYİ Parti'yle ilgili olacak. Kurucuların basın toplantısı yaparak istifa etmeleri kanıma dokundu. Hele bunların sözcüsünün "liste başı yapıldığı ili beğenmemesi"nden sonra, çıkıp bu sözleri sarf etmesi ayıptan öte. Keşke, bu gösteriye yaptıkları masrafı, seçim dönemi partiye bağış olarak verselerdi!

***

Harun Tekin olayı

Şimdi yazacaklarım, yıllar öncesine dayanıyor. Bugünlerde herkesin gözdesi haline gelen Bursasporlu kaleci Harun Tekin Güngören'de oynuyordu. TRT'nin yayınladığı yükselme maçlarında şampiyon olup üst kümeye çıktılar. Takımın sahası çalıştığım gazeteye yakın. Bu yüzden Harun'u çıplak gözle seyretme imkanı da buldum.

Bir gün Aziz Yıldırım'a bu genç futbolcudan söz ettim. Yanımızda da Alaattin Metin vardı. Başkan "Bu işlere Şenol Çorlu bakıyor. Ona söyler, izlettiririm" dedi. Aradan pek fazla süre geçmeden Bursaspor'a transfer olduğu haberini aldık. Şimdi bakıyorum, herkes Harun'un peşinde. Fenerbahçe dahil.

***

Birikmiş notlar

Bazı isimler var doğuştan torpilli. Örneğin fotoğrafçı Mehmet Turgut. İşini iyi yapıyor olabilir. Ancak televizyon programı ve sunumda hiçbir üstünlüğü yok. Yine de deniz feneri gibi. Arada çakıyor. Baktık yine Falan Filan'ı ile tekrar CNNTÜRK'te. Bu defa Yetkin Dikinciler'le İstanbul'un tarihi yarımadasını turlarken izledik. Üç taksitte Nazım'dan şiirler okudular. Merak ettiğim husus, böylesi bir programa para ödenip ödenmediği.

...

Buse Varol bir yandan doğurmayı beklerken, diğer taraftan çocuk programı sunuculuğuna soyundu. Alişan'ın müzmin bekarlığına son veren Buse, şirin bir kız. Tuhafıma giden konu Alişan'ın soru konusu yapılmasıydı. Kusura bakmasınlar ama bu ucuzluklar hoş değil.

Kanal D'deki yapımın eleştirisine gelince, Amerikalıların değerlendirmesiyle, 10 üzerinden ancak 4 alır. Grup desteğiyle Şubat'a kadar ancak gider. Buse doğuma, Çok Tatlı arşive gönderilir.

***

CEREN AKDAĞ EKRANDA

T 24 olan ismini Haber Global olarak değiştiren kanal, RTÜK'ten gerekli izni aldı. Suat Toktaş'ın üst yönetiminde olduğu kanalda program müdürlüğü görevine Ceren Akdağ getirildi. Akdağ ayrıca hafta sonları güncel konuları önemli isimlerle konuşacak.

...

O SES ÇOCUKLAR

O Ses Çocuklar'ı unutmuştuk. Baktık çeyrek final yapılıyor. Ilıcalı, gücenmesin ama Acunmedya kurulduğundan beri böyle bir karmaşa yaşamadı. Çare, ekibini yeniden düzenlemekte.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Dostu bulunmayanın, düşmanı da olmaz. A. Tennyson

Yazarın Diğer Yazıları