CHP'den Adalet Kurultayı

CHP'den Adalet Kurultayı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, yaptığı basın açıklamasında "CHP, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de, 5 günlük bir “Adalet Kurultayı” yapacak" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, Adalet Kurultayı kararını açıkladı. Tezcan, şöyle dedi:

“Adalet Yürüyüşü’nün arkasından toplumun her kesiminden çok önemli çağrılar geldi. Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını çıkaracağı bir kurultay talebi geldi, Türkiye’den. ‘Türkiye’nin bütün adaletsizliklerini, bütün boyutlarıyla tartışacağımız bir kurultaya ihtiyacımız var’ dendi, böyle bir talebe kulaklarımızı tıkayabilmemiz mümkün değildi. O nedenle, 26-30 Ağustos tarihleri arasında, Çanakkale’de 5 günlük bir ‘Adalet Kurultayı’ yapacağız.

Bu Adalet Kurultayı’nda bütün boyutlarıyla, toplumun her kesimi Türkiye’de yaşanan adaletsizlikleri ve çıkış yollarını konuşacak. Neden kurultay çünkü tarihimizde atalarımız bütün büyük devlet meselelerini ve toplumsal sorunları kurultayla çözmüşler. Halk ve millet olarak bir araya gelmişler ve kurultaylar, aslında bugün anlaşıldığı gibi partilerin organik toplantıları değil, büyük toplumsal meselelerin çözüm yerleri olmuşlar.

O yüzden adalet gibi bir temel meselenin, herkesin ortak sorunu olan bir meselenin çözümü ancak ve ancak bizim tarihsel birikimimize uygun olarak bir adalet kurultayında olabilir, dendi ve gelen bu talep bizim tarafımızdan da takdire şayan ve uygulanması zaruri bir talep olarak görüldü.”

“BÜYÜK TAARRUZ’DAN BÜYÜK ZAFERE GİDEN YOL”

Tezcan, Adalet Kurultayı’nın Çanakkale’de yapılmasının nedenine ilişkin de şunları kaydetti:

“Çanakkale çok önemli bir merkez. Çanakkale, ilk defa hiçbir etnik ayrım gözetmeden Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan önce bu milletin Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı gözetmeden bir arada, emperyalist işgale karşı koyun koyuna savaştığı yer. Herkesin kanının topraklarıyla yoğrulmuş ve ulus bilincinin ilk tohumlarının atıldığı bir direniş destanı. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, bir millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı yer. Bu nedenle bunu Çanakkale’de yapmanın anlamlı olacağı görüşü ortaya çıktı.

26-30 Ağustos tarihleri arasının bir başka özel önemi var, Büyük Taarruz’dan büyük zafere giden yolun tarihidir. Bu nedenle o aradaki 5 günlük dönem, milletimizin bir yeni büyük taarruzunun ve yeni büyük zaferinin işareti olacak önemli görüşmelerin yapılacağı bir yer olacaktır.”

“BU KURULTAY, BİR PARTİNİN KURULTAYI DEĞİL”

Bu 5 gün içinde bütün temel meselelerin konuşulacağını kaydeden Tezcan, “Herkes kendi adaletsizliğiyle ilgili meseleyi bu platformda konuşabilecek. Bu kurultay, bir partinin kurultayı değil. Bu kurultay, partiler üstü bir kurultay, adalet isteyenlerin, adaleti özleyenlerin kurultayı. ‘Adalet dosyasına benim de koyacağım bir arzuhalim var’ diyenlerin geleceği bir kurultay” dedi.

PARTİ BAYRAĞI, AMBLEMİ, LOGOSU YOK

Adalet Yürüyüşü’nü partiler üstü yaptıklarını ve milletin her kesiminden büyük bir destekle karşılaştıklarını ifade eden Tezcan, “Şimdi yine bu kurultayımızı da parti bayrağı, parti amblemi ve parti logosuyla yapmıyoruz. Bu, milletin büyük davalarının çözüleceği kurultaylara benzer bir örnek kurultay olacak” diye konuştu.

“HERKESİ DAVET EDİYORUZ”

Tezcan, “Adalet dosyasına koyacak benim de bir arzuhalim var’ diyen herkesi 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’deki Adalet Kurultayımıza davet ediyoruz” dedi.

Bir soru üzerine de Tezcan, “Bunun dışında tabii ki özel davetlerimiz olacak. Bu, bir siyasi partinin kurultayı değil, herkesi davet edeceğiz. Yeter ki ‘Adalete katkı vermek istiyorum’ desin ve katkı verme niyetiyle gelsin” diye konuştu.

Tezcan, geniş bir alanda, “çok renkli ve sürprizlerle bezenmiş” bir kurultay olacağını ifade ederek, “Adalet arayan herkes kendini bulacak” dedi. 

İlgili Haberler