CHP'den AKP ve Erdoğan'ın suç duyurularına çok sert yanıt

CHP'den AKP ve Erdoğan'ın suç duyurularına çok sert yanıt
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine açılan suç duyurularına ilişkin ilk tepki geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin suç duyurularına, “Teröristlere kamyonlarla silah dağıtanların ve bunların eylemlerine göz yumanların da biran evvel yargılanmasını bekliyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Bildirisine ilişkin yapılan suç duyurularına ilişkin şu yanıtı verdi:

“İlk günden beri teröre yardım ve yataklık yapanların yargılanmasını istediğimizi hep dile getirdik. Kamuoyunca da bu bilinen bir gerçek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da ülkede vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin yargılanmasını tıpkı bizim gibi istediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatta teröristlere kamyonlarla silah dağıtanların ve bunların eylemlerine göz yumanların da biran evvel yargılanmasını bekliyoruz.”

CHP’Lİ BÖKE: BU BİLDİRİDEN SADECE KORKANLAR RAHATSIZ OLABİLİR

AKP’nin CHP hakkındaki suç duyurusuna yanıt, CHP Parti Sözcüsü’nden geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, AKP’nin yargı yoluyla Türkiye’yi yeniden düzenlemeye çalıştığını vurgulayarak, “Biz karanlığa da, korkuya da bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz. Uydurma suçlarla bütün muhalif sesleri susturma gayreti, gazeteciler yoluyla, akademisyenler üzerinden AKP tarafından aylardır uygulanan bir siyaset. Bugün de bir kez daha ülkeyi yeniden düzenlemek istediklerini gösterdiler. Korkuya karşı cesareti barındıran CHP’nin Parti Meclisi sonuç seçim bildirisinden ancak korkanlar rahatsız olabilirler. Biz, karanlığa da korkuya da bu ülkeyi asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

İlgili Haberler