CHP'den Bahçeli'ye Zeytin Dalı tepkisi

CHP'den Bahçeli'ye Zeytin Dalı tepkisi
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, grup toplantısında Zeytin Dalı'na ilişkin "Gerekirse Afrin'e giderim" sözlerine "Bu meseleyi siyaset malzemesi yaparak ciddi devlet adamlığı olmaz" diyerek tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında söylediği "Gerekirse bozkurt gibi Afrin'e gider, canımı veririm" sözlerinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

BAHÇELİ'YE TEPKİ "SİYASET MALZEMESİ"

"Ülkenin milli çıkarları gerektiği zaman herkes gereğini yapmalıdır ve yapar. Yurtseven olan herkes yapar. Ancak vatanseverliğin ölçüsü o gereği vakarla yapmaktır. Belirli bir vakar içinde yapmaktır. Grup toplantılarında bu meseleyi siyaset malzemesi yaparak ciddi devlet adamlığı olmaz. Türkiye sıkıntılı bir süreç yaşıyor sıkıntılı bir bölgede. Ağzını açan 'biz de gideriz en ön safta' diyor. Bunlara gerek yok. İhtiyaç bu değil. Türkiye'de siyasetçi, liderin gitmesi gerekiyorsa gidecektir. Ciddiyet ve vakar önemlidir." 

KALIN'A PYD CEVABI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "CHP  içinde PYD'ye terör örgütü diyemeyen sesler var" şeklinde açıklama yaptığının anımsatılması üzerine şöyle dedi: "Hükümetin sözcüsü Sayın Kalın'ı merak ediyorum, Salih Müslim'in önüne kırmızı halı serip devlet protokolüyle karşılama sebebi içimizdeki farklı sesler miydi? Genel Başkanımızın Afrin ile ilgili tutumu çok açıktır. Türkiye'nin güvenliği için gidilmesi gereken yere kadar gidilmeli, ihtiyacın tamamlandığı yerden sonra da durulması gerektiğini söylemiştir. Orada yerleşme sevdalarına karşın dikkat edin demiştir sayın Genel Başkan."

İlgili Haberler