CHP'den büyük şeker fabrikası mitingi

CHP'den büyük şeker fabrikası mitingi
CHP şeker fabrikalarının satışını protesto etmek için büyük bir miting düzenleme kararı verdi. "Şeker fabrikalarının satışından vazgeçin" çağrısı yapılacak olan mitingde sadece Türk bayrakları kullanılacak.

CHP, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin gündeme gelmesinin ardından harekete geçmiş ve bu süreçte CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, başkanlığındaki heyet, özelleştirilmesi planlanan 14 şeker fabrikasını ziyaret etmişti. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, bu ziyaretlerin ardından CHP bu kez de Çorum’da büyük bir miting yapmayı kararlaştırdı.

"TARIMI VE SANAYİYİ YABANCI ŞİRKETLERİN KAR HIRSINA TERK ETMEYE ÇALIŞANLAR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 7 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de Çorum’daki ‘'Büyük Şeker Mitinginde'' halka seslenecek. Mitinge CHP'nin bütün Milletvekilleri ile PM üyeleri de tam kadro katılacak. Mitinge 100 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

Veli Ağababa yaptığı açıklamada, şeker fabrikalarının satışına karşı çıkan herkesi mitinge beklediklerini belirterek, ‘'Hükümet üyeleri de dahil, bu özelleştirmelere her kesimden insan karşı. Büyük şeker mitinginde bu satışın durdurulması için çağrı yapacağız'' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ‘'İktidar şeker çiftçisine, işçisine, nakliyecisine değil ABD taleplerine bel bağlıyor. Şeker fabrikaları değil, israf batağındaki saray rejimi bu millete yüktür. Atatürkçü ekonomi ve tarım modelini yok sayarak tarımı ve sanayiyi yabancı şirketlerin kar hırsına terk etmeye çalışanlar, gaflet ve dalalet uykusundadır. Artık uyanın'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler