CHP'den hükümete Çorlu'daki tren kazasıyla ilgili tepki

CHP'den hükümete Çorlu'daki tren kazasıyla ilgili tepki
Çorlu'da yaşanan tren kazasında raylar ile menfez arasındaki toprağın tamamen boşaldığına, rayların adeta havada olduğuna dikkat çeken CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, aşırı yağışın faciayı açıklayamayacağını, mühendislik ihmali bulunduğunu iddia etti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 9 gün önce meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında tarihin en büyük facialarından birinin yaşandığını söyledi.

Kaza alanındaki toprağın yumuşak olduğunu, yağış alınca çamur haline geldiğini, alana araçların girmesinin oldukça zor olduğunu anlatan Yüceer, vatandaşların, kaza öncesi ve sonrasındaki süreçte ağır ihmallerin, gecikmelerin olduğunu, can pazarı yaşandığını ifade ettiğini aktardı.

Raylar ile menfez arasındaki toprağın tamamen boşaldığına, rayların adeta havada olduğuna dikkati çeken Yüceer, aşırı yağışın bu faciayı açıklayamayacağını, mühendislik ve altyapı ihmali bulunduğunu iddia etti.

İhalelerde denetimsizlik, demir yollarının özeleştirilmesiyle beraber personel eksikliği bulunduğunu savunan Yüceer, “Çorlu faciasını unutmayacağız, unutturmayacağız. Nedenleri ve sorumlularının ortaya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Halk da sorumluların bir an önce yargıya çıkarılmasını beklemekte” dedi.