CHP'den Macron'a tepki yağdı

CHP'den Macron'a tepki yağdı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un MED7 zirvesininin ardından yapmış olduğu açıklamaya CHP'de sert tepkiler geldi.

(AA) - MERVE YILDIZALP ÖZMEN 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un MED7 zirvesininin ardından yapmış olduğu Saf değiliz, ama Türkiye ile iyi niyet çerçevesinde yeniden diyalog kurmak istiyoruz" ve "Türkiye’yle diyaloga geçilmesinde ilerleme sağlanamaması ve Türkiye’nin tek taraflı faaliyetlerini sonlandırmaması halinde, Avrupa Birliği ilave kısıtlayıcı tedbirler listesi geliştirmeye hazırdır" sözlerine CHP’den tepki yağdı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarını kabul etmiyor, kınıyoruz. Hiçbir devlet başkanı Türkiye Cumhurbaşkanı ile ilgili yakışıksız bir konuşma yapamaz" dedi.

.Özkoç, "İç siyasetimize müdahale etmeye kimsenin hakkı yoktur. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün yaptığı açıklama ile Türkiye açısından kesinlikle kabul edilmeyecek açıklamalarda bulunmuştur. Bu yaptığı açıklamaları biz CHP olarak kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Macron haddini bilmelidir. Akdeniz'de gerilimi tırmandıran üslup ve tavırdan hemen vazgeçmelidir. Yunanistan ile aramızda olan yaşadığımız sorunu iki ülke çözecek güce ve tarihsel bağa sahiptir. Sorunun diplomasi masasında çözülmesi gerekir. Macron ve Fransa gölge etmemelidir" ifadelerini kullandı.

 

BİR TEPKİ DE KUŞOĞLU'NDAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına ilişkin, "Dış politika bizim için milli meseledir. İç meselelerde Erdoğan ve sorunları ayırırız ama milli meselelerde böyle bir ayrım yapamayız. İktidara böyle bir meselede sahip çıkıyoruz." dedi.