CHP'den Soma tepkisi: "İşçiler bir kez de yargı eliyle katledildi"

CHP'den Soma tepkisi: "İşçiler bir kez de yargı eliyle katledildi"
Soma davasında verilen cezaların belli olmasının ardından karara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Soma faciasında katledilen işçiler 4 yıl aradan sonra bir kez de yargı eliyle katledilmiştir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Soma davasında verilen karar tepki gösterdi. 

Ağbaba, karara ilişkin yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin göz göre göre katledilen 301 maden işçisinin bir kez de hukuk skandalı ile katlettiğini ifade etti. İddianamede olası kasttan her ölüm ve yaralama için ceza istenmesine rağmen mahkeme heyetinin sanıklara basit cezalar vermesinin aslında bu davada kararın daha önceden verildiğini gösterdiğini ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"24 Haziran seçim öncesi başlayan karar duruşmaları mahkeme heyetinin çeşitli bahaneleri öne sürerek bugüne bırakmasındaki gerçekler ne yazık ki ortadadır. Davaya en başından itibaren müdahil olan siyasi iktidar verilen bu hukuk dışı karara elbette ki ortaktır. İşçi düşmanı AKP iktidarı bu karar ile hem kendi zengin ortaklarını hem de kendisini yargı önünde akladığını düşünse de yanılmaktadır. Verilen bu hukuk dışı karara rağmen milletimiz nezdinde gerçek suçlular hiçbir zaman değişmemiştir ve değişmeyecektir.

Dava sürecinin en başından itibaren ne dönemin Enerji Bakanının ne de sorumlu kamu görevlilerinin yargılama sürecine dahil edilmemesi verilen bu kararın bir hukuk garabeti olarak tarihe geçmesini sağlamıştır.

Sonuç olarak Soma’ya adalet gelmemiştir. Soma katliamında hukuk bir kez daha iflas etmiş, katliam tüm dünyanın göz önünde ne yazık ki örtbas edilmiştir. Soma’da faciasında katledilen işçiler bir kez daha kimsesiz bırakılmış, 4 yıl aradan sonra bir kez de yargı eliyle katledilmiştir. Aynı zamanda bu karar ile bugüne kadar hayatını kaybeden tüm işçilerde bir kez daha yargı eliyle öldürülmüştür."

İlgili Haberler