CHP'den Vergi zamlarına çok sert tepki

CHP'den Vergi zamlarına çok sert tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, son vergi zamları ve Hükümet'inTBMM’ye getirmeyi planladığı torba kanun ile vatandaşın üzerindeki vergi yükünü daha da ağırlaştırmayı planladığını kaydederek, “Hükümet halka ekonomik darbe yapma hazırlığı içinde” dedi.

Erdoğdu, dün açıklanan OVP ve getirilen yeni vergilere ilişkin yaptığı açıklamada, yaşanan cari açık ve bütçe açığının nedeninin, ne çalışana verilen maaş zamları ne de çiftçi ve esnafa verilen destekler olduğunu belirtti.

Erdoğdu, “Açığın kaynağı saray saltanatının şatafatı, silinen yandaş vergileri, yolsuzluk ve hırsızlıklar, yandaşlara verilen garanti ve kefaletler, Suriyeli göçmenlere yapılan harcamalar ve kavgacı dış politikanın maliyetidir” dedi.

“ÇALINTI REFERANDUM BÜTÇE AÇIĞINI PATLATTI”

“Hükümet kurduğu çürümüş düzenin faturasını, geçim sıkıntısı çeken yurttaşların omzuna, enflasyon, işsizlik, borç ve vergi olarak yüklenmeye çalışıyor” diyen Erdoğdu, şöyle devam etti:

“Hükümet açıkladığı OVP ve TBMM’ye getirmeyi planladığı torba kanun ile vatandaşın üstündeki vergi yükünü daha da ağırlaştırmayı planlamaktadır. Türkiye ekonomisi yüksek enflasyon, yüksek işsizlik, yüksek faiz, yüksek cari açık ve yüksek bütçe açığı pençesinde kıvranmaktadır.

Hükümet ekonomide yaşanan durgunluğu KGF gibi finansal sistemin riskini vergi mükelleflerinin üzerine yıkmakla sonuçlanacak finansal cambazlıklarla ekonominin yapısal sorunlarını ötelemeye ve geçiştirmeye çalışmaktadır.

Çalıntı referandumu finanse etmek için kamu bütçesinden yapılan harcamalar bütçe açığını patlatmıştır. Hükümet TBMM’nin verdiği 52 milyar TL borçlanma limitini 37 Milyar TL daha artırmayı planlamakta ancak bu ek borcun nereye kullanılacağını açıklamaktan kaçmaktadır. Ek bütçe yapmak yerine torba kanunla bu işi geçiştirmeye çalışmaktadır. Hükümetin yaptığı TBMM’nin anayasal bütçe yetkisini gasp etmektir.”

“BU ADALETSİZ DÜZENLEMELER DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ”

Erdoğdu, Türkiye ekonomisinin gerçek ihtiyacı olan yapısal reformlara biran önce başlanması gerektiğini belirterek, “Hükümet kaynak arıyorsa saltanatın israfını kısmalı ve milletimizin rızkını yedirdiği yandaşlardan ve havuzculardan vergi almalıdır. Bu düzenlemelerle hükümet halka ekonomik darbe yapma hazırlığı içindedir. Bu adaletsiz düzenlemeler derhal geri çekilmelidir. CHP olarak bu haksız, hukuksuz ve adaletsiz uygulamaya karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler