CHP’den yurt dışındaki vatandaşlara özel ilgi

CHP’den yurt dışındaki vatandaşlara özel ilgi
CHP 1 Kasım’daki seçimlerde de yurt dışındaki vatandaşlara özel bir yer ayıracak

Yurt dışındaki örgütlerden seçim konusunda rapor alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu raporun üzerinde çalışılması için talimat verdi. CHP kurmayları yurt dışı seçmenlerin taleplerini dikkate alarak çalışmalara başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, yurt dışı temsilciliklerinden alınan seçim değerlendirme raporunun alınmasının ardından çalışmaların başladığını belirtti. Karataş, “Yurt dışındaki seçmenler daha çok milletvekilimizi ve parti yöneticimizi orada görmek istiyor. Seçim öncesinde ve sonrasında vatandaşlarımızı ziyaret etmelerini istiyorlar. Sandık kurulan yerlerin artmasını istiyorlar. Almanya’da 13 yerde sandık kuruluyor ki 16 eyalet var Almanya’da her yerde sandık yok. YSK çok sayıda arttırmadı. Yine de oy kullanma süresinin 3 hafta olması iyi bir şey. Bir tecrübe oldu genel seçimler, 1 Kasım seçimlerinde programımız daha iyi olacak. Sosyal demokratik örgüt ve derneklerle daha yakından çalışılmasını istiyorlar, bunu da dikkate alıyoruz” dedi.  Yurt dışında yaşayan 3 milyon seçmenin Türkiye’den talepleri olduğunu ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

Yoğun talep

“Yurtdışından aday gösterilmesi, yurtdışının bir seçim bölgesi olarak gösterilmesi talebi çok yoğun. Haklı talepler var. 3 milyon seçmen var.

Yurt dışında yaşayan, orada doğup büyüyen, sorunları yaşayan insanlar TBMM’de temsil edilemiyor seçim çevresi olmadığı için. Parti genel merkezlerinin yurt dışındaki vatandaşların sorunlarını daha yakından takip etmesini, sürekli olarak Türkiye’ye yönelik sorunların çözümlerini gündemde tutmalarını istiyorlar. Seçim dolayısıyla daha iyi iletişim kuruldu. Bundan sonra çalışmaların daha sistematik olması kaçınılmaz.” Ercan Karakaş orada yaşayan vatandaşların sadece döviz gönderen insanlar olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi. Karakaş, “Türkiye’de bedelli askerlik, yurt dışı plakalı arabaları Türkiye’de rahat kullanmaları, öğretmen eksikliğinin giderilmesi, kendi dillerini kültürlerini öğrenmeleri için talepleri var. Oradaki ataşeliklerimizin iş hukuku konusunda daha etkin ve yanlarında olmalarını istiyorlar” diye konuştu.