CHP'li Ağababa: "MHP yedek parti olma derdinde"

CHP'li Ağababa: "MHP yedek parti olma derdinde"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba MHP sözcülerinin kendilerine Anayasa Mahkemesine başvurulamayacağını söylediklerine dikkat çekerek " MHP'liler de herhalde AKP'nin yedek partisi olabilir miyiz derdinde" dedi.

MHP'nin tutumunu eleştiren Ağbaba, şöyle konuştu: 

"Anayasa Mahkemesi kararlarını bilmeden konuşamayacaklarına göre, bunun tek bir izahatı var. Cumhurbaşkanı New York'ta 'yedek vekillik' diye bir şey ortaya attı. MHP'liler de herhalde 'AKP'nin yedek partisi olabilir miyiz' derdinde. MHP, 'AKP, FETÖ'cü vekilleri ayıklar da iktidar olma çoğunluğunu yitirirse AKP'nin koalisyon ortağı olur muyuz' diye şimdiden anamuhalefet partisi CHP'ye saldırmakta. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefete muhalefet edilerek, muhalefet yapılmaz. MHP, geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de AKP'nin güdümüne girmiş durumda."

Ağbaba, OHAL döneminin sonlandırılması gerektiğini, bu sürenin uzatılmasının Meclis iradesine bir darbe olacağını savundu.

FETÖ ile sonuna kadar mücadele edilmesine destek verdiklerini dile getiren Ağbaba, "Meclis'e mutlaka bir mağduriyet komisyonu kurulmasını önereceğiz. Mutlaka bu komisyon kurulsun ve dört siyasi parti, mağdurları incelesin." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler