CHP'li Ağababa'dan Kerkük iddiası

CHP'li Ağababa'dan Kerkük iddiası
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağababa, Kerkük'ün referandumda 'evet' karşılığında peşmergebaşı Barzani'ye peşkeş çekildiğini iddia etti.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Fransız Le Figaro gazetesine küstah açıklamalarda bulunan Peşmerge reisi Mesud Barzani, Kerkük'ün sözde 'Kürdistan bölgesi' olduğunu iddia etti. Açıklamalarında daha da ileri giden Barzani, "Kürtlerin bağımsızlık ilan etme zamanı geldi" diye konuştu.

Barzani'nin açıklamalarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan sert tepki geldi.

Ağbaba, "Anlaşılan o ki referandumda 'evet' karşılığında Türkmen şehri Kerkük, Barzani'ye teslim edildi" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Barzani'nin çıkışlarına ne tepki vereceğini merak ettiğini ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden izin alınmadan Kerkük'te kimse sözde Kürdistan bayrağı asamaz ve bağımsızlıktan söz edemezdi. Anlaşılan o ki; Barzani, Türkiye'ye geldiğinde bunun pazarlığı yapıldı. Başkanlık sistemine 'evet' karşılığında sözler verildi.

Yaşananlar durumu daha net ortaya koyuyor. Bu duruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her türlü desteği veren Devlet Bahçeli ne diyecek, çok merak ediyorum."

Türkmen şehri Kerkük'ün Barzani'ye peşkeş çekilmesinin kabul edilemez olduğunu aktaran CHP'li Ağbaba, AKP ve Barzani arasındaki anlaşmanın referandum öncesi Barzani'nin Türkiye ziyaretine dayandığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: "Biz daha önce 'Halayın bir ucunda Barzani, bir ucunda Bahçeli var' derken MHP'nin sözcüleri bize kızıyordu. Yaşanan tabloya şimdi iyi baksınlar. Ne hükümetten ne de MHP yönetiminden ses çıkmıyor. Sözde Kürdistan çıkışları neden şimdi arttı? Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin her bireyi sormalı. Net olan bir şey var ki; sözler daha önce verilmiş, anlaşma sağlanmış."

 

İlgili Haberler