CHP'li Ağbaba: Binlerce çalışan işten atılacak

CHP'li Ağbaba: Binlerce çalışan işten atılacak
CHP'li Ağbaba, hükümetin Meclis'e sunduğu İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ile kamu emekçilerinin iş güvencisinin ortadan kalkacağını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hükümetin Meclis’e sunduğu İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı, binlerce kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldıracak. Tasarının bu şekliyle yasalaşmaması için emekçilerle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, tasarıyla çok sayıda kamu personelinin işten atılmaları için hazırlık yapıldığını iddia etti.

Tasarının, emekçilerin işten atılmalarını kolaylaştırmayı hedeflediğini savunan CHP’li Ağbaba, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, BOTAŞ, Sümer AŞ., Şeker AŞ., Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve bazı kamu iktisadi teşekkülleri ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın portföyündeki bazı kuruluşlarda çalışan yaklaşık 7 bin “kapsam dışı personelin” yargı karşısında kamu personeli sıfatlarının kanun tasarısıyla kaldırılacağını ileri sürdü.

İdare Mahkemeleri ve Danıştay’da görülen davalara artık iş mahkemelerinin bakacağına dikkati çeken Ağbaba, değişiklikle binlerce kamu personelinin tazminatlarının verilip, işten çıkarılmasının hedeflendiğini yineledi