CHP'li belediye başkanı görevden alındı

CHP'li belediye başkanı görevden alındı
Adana'da CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın görevden alındığı iddia edilmişti. Yeniçağ'ın ulaştığı belediye yetkilileri kararı doğruladı.

YENİÇAĞ / Adana

YSK’nın Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınması yönünde karar verdiği iddia edilmişti.

Yeniçağ'ın ulaştığı belediye yetkilileri kararı doğruladı. YSK'nın CHP’li Kadir Aydar’ın sabıka kaydının bulunması nedeniyle mazbatasını iptal ettiği öğrenildi.

CHP'nin adayı Kadir Aydar, 31 Mart Yerel seçimlerinde yüzde 50,64 oy alarak Ceyhan Belediye Başkanı seçilmişti. Ceyhan Belediyesinin yeni başkanı, Belediye Meclisinde yapılacak seçimle belirlenecek.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Ceyhan Belediyesi karara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Kadir Aydar’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkın iradesi ve güveni ile kazandığı mazbatasına YSK tarafından el konuldu" denildi.

"2019 yerel seçimleri öncesinde istenen bütün evrakları YSK’ye eksiksiz teslim eden ve seçilmesinde bir engel görülmeyen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatası seçimden 1 yıl sonra YSK’nın aldığı karar ile iptal edildi. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın 31 Mart seçimleriyle Ceyhan tarihinde daha önce görüşmemiş bir oy oranıyla almaya hak kazandığı mazbatayı iptal etti" ifadelerine yer verilen açıklamada, daha önce Aydar'ın görevden alındığına dair ortaya atılan söylentiler de hatırlatıldı.

CHP'DEN KARARA TEPKİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun karara sert tepki gösterdi. CHP'li Torun yaptığı açıklamada; "Yapılan gasptır, fırsatçılıktır, halk iradesine saygısızlıktır! Geçmişten yargılandığı iki ayrı suçu birleştirip, mazbatayı iptal eden YSK da bu demokrasi darbesinin maşasıdır! Yaşanan bu zor günlerde bile siyasi rantlarının peşinde koşan saraydakilere yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler