CHP'li Canan Kaftancıoğlu, o tweetleri böyle savundu

CHP'li Canan Kaftancıoğlu, o tweetleri böyle savundu
İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sözde 'Ermeni soykırımı' ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla ilgili paylaşımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Canan Kaftancıoğlu, hafta sonu düzenlenen kongre ile CHP'nin yeni İstanbul il başkanı oldu.

Geçmiş yıllarda attığı tweetlerin sosyal medyada geniş yankı bulmasının ardından Kaftancıoğlu hakkında 'PKK ve DHKP/C'nin propagandasını yapmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını alenen aşağılamak' ile 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddialarıyla soruşturma açıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesinin ardından geçmişte attığı tweetlerle eleştirilen Kaftancıoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar saat programına konuk oldu.

'O FOTOĞRAFTAKİ ASLA BEN DEĞİLİM'

Kaftancıoğlu, taş atan bir eylemcinin bulunduğu fotoğrafa ilişkin, “Kim olduğunu bilmediğim bir insan sosyal medyada teşhir ediliyor. Bu kişi için büyük bir hak ihlali. Eşimin sırf şaka yapmak için ‘buldum seni’ yazdığı bir fotoğraf. Asla değilim. Benim olmadığım o kadar belli ki. O kişi ben değilim ama o kişinin hakları gasp ediliyor. Kim olduğunu bilmiyorum” dedi.

ekran-alintisi-368.jpg

​'ARKADAŞLARIMIZ ARAŞTIRIYOR'

Sözde ‘Ermeni Soykırımı’ hakkındaki tweetleri de sorulan Kaftancıoğlu “O yıllarda 'Ermeni Soykırımı'na ilişkin yürüyüş yapıldığına dair bir tweet atmıştım. Ancak diğer tweetlerin bana ait olup olmadığını arkadaşlarımız araştırıyor” dedi.

Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'HDP'YE YAKIN OLSAM HDP'DE OLURDUM'

"HDP çizgisine yakın olsam şu anda HDP'de siyaset yapıyor olurdum. Ben cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapıyorum ama memleketim için kim doğruları yapıyorsa ben ‘bu doğrudur' derim. Savaş tezkeresi oylandığında ‘aslan CHP aslan BDP savaşa hayır' demişim. Bugün olsa yine aynı paylaşımı yaparım."

'ASKERİYİZ SÖZCÜĞÜ SİVİL TOPLUMDA İTAAT ÇAĞRIŞTIRIYOR'

"Bu sloganı kullananların ne kastettiğini anlıyor, ben de aynı düşüncede olduğumu belirtiyor, bu sloganı çok kez gönençle haykırdığımı gururla söylüyorum. Ancak bir insan, 'askeriyiz' sözü sivil toplumda bağnazca bir itaat çağrıştırıyor, bunun yerine ilkeler ön plana çıkarılmalı derse ve bu insanın gerçek bir cumhuriyet kızı olduğunu görüyorsam tek sözüm 'haklısın' olur. Yoksa ak-kefenlilerden ne farkımız kalır? Bu kıza bu sözle vurmaya çalışmak eleştiri değil bir karalama kampanyasının değersiz parçası olmaktır zannımca. Atatürk’ün dediği gibi: “En hakiki mürşit ilimdir, beni görmek demek behemahal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerim, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin."

'CHP KÜRT DÜŞMANI DEĞİLDİR'

"Doğruları ortaklaştırdığımızda neden olmayalım? CHP batı partisi olmadığı gibi Kürt düşmanı da değildir, olmamalıdır. BDP/HDP gibi yasal gereklilikleri yerine getiren her parti CHP ve üyeleri ile eşit haklara sahiptir, ülkülerde yakınlaşabilir, koalisyon kurabilir, eleştirebilir, övebilir. BDP’nin fikirlerine karşı olmak bu ilkesel yaklaşımı reddettirmemeli. Aksi AKP’nin hukuk tanımaz yaklaşımı ile aynı yerde konumlanmak olur. TBMM’de kürsü dokunulmazlığı en aykırı fikirler özgürce söylensin, kendini ifade etsin, yapabilirse taraftar toplasın diyedir. Nasyonal sosyalist yani ulusalcı sosyalist parti Nazi partisinin de adı idi. Aman dikkat, Hitler’e selam durmayasınız."

İlgili Haberler