CHP'li Engin Özkoç'tan Bahçeli'ye: Ya dik dur, ya istifa et

CHP'li Engin Özkoç'tan Bahçeli'ye: Ya dik dur, ya istifa et
MHP lideri Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özkoç, "CHP'yi eleştireceğine o gün nasıl dik durduysan bir siyasi parti genel başkanı gibi dur dur ya da istifa et" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açılamalarda bulundu. Engin Özkoç, TSK’nın Afrin’e girmesine ilişkin şunları söyledi:

“Afrin’de ordumuz kendisine verilen görevi başarıyla tamamlamaktadır. Tarihsel geçmişine yakışır bir şekilde ordumuz görevini yerine getiriyor. Sınırımızı koruyor. Ülkemizi tehdit eden her türlü unsurdan arındırmalıyız. Ancak ordumuzun başarısını siyasi zafiyet, diplomasideki yetersizlikler gölgelememelidir. Bu kadar şehit verildikten sonra orada tekrar tehdit unsurları barındırılmamalıdır. Dış politikada kendimizi yalnızlaştırmamalıyız. Uluslararası diplomasi ordumuzun başarısı kadar başarılı yürütülmelidir. Ordumuzun başarısı da milletimizin başarısıdır.”

‘YA DİK DUR YA İSTİFA ET’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin kurultayında CHP’yi eleştirdiğini kaydeden Engin Özkoç, Bahçeli’nin geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği bazı sözleri anımsattı. Engin Özkoç şöyle konuştu:

“Devlet Bahçeli son kurultayda CHP’yi eleştiriyor. Kim inanacak Bahçeli’ye. Bu kumpası insanlar artık görmeyecekler mi, bu kirli ittifakın arkasında duran iradeyi milletimiz sorgulamayacak mı? Ne değişti Sayın Bahçeli, bu söylediklerinizle Erdoğan hukukta yargılandı villalarına para doldurmaktan aklandı mı? Orduyu kumpasa düşürmekten aklandı mı?

Sen şimdi Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriyorsun. Sen değil miydin ‘yüzde 10 barajla seçimlere gidilmemelidir’ dedikten sonra ‘bizim barajla korkumuz yok’ deyip sanki bunu CHP sana söylüyormuş gibi CHP’yi eleştireceğine ya o gün nasıl dik durduysan bir siyasi parti genel başkanı gibi dik dur. Ya da bu sözleri söyleyen bir genel başkan adayı olarak illa ittifak yapmana gerek yok, istifa et.”