CHP'li Gülay Yedekçi: "Yeni havalimanının adı 'Atatürk' olmasın"

CHP'li Gülay Yedekçi: "Yeni havalimanının adı 'Atatürk' olmasın"
CHP eski milletvekili Gülay Yedekçi isim tartışmaları süren yeni havalimanı için Atatürk isminin uygun olmadığını söyledi.

KRT'de Haber Merkezi programında Ebru Birçak'ın sorularını yanıtlayan CHP eski milletvekili Gülay Yedekçi yeni havalimanında usulsüzlükler olduğunu ve işçilerin ölümle yüz yüze gelerek çalıştığını bu sebeple de Atatürk adının kullanılmasının doğru olmadığını ifade etti.

CHP'li Yedekçi'nin açıklamaları şöyle:

"Mimari yapılar yapıldıkları dönemleri anlatırlar. Siz bir yapıya bakıp o yapının yapıldığı dönemde yaşayan insanların nasıl bir kültüre, nasıl bir demokratik işleyişe sahip olduklarını anlarsınız."

ATATÜRK'ÜN ADI ORADA OLMAMALI

"3. Havalimanı'nı doğru bulmuyoruz. Yapılma şeklini, ihale sürecini, usülsüzlükleri doğru bulmuyoruz. Böylesi usülsüzlüklerin olduğu, işçilerin böylesi zor koşullarda ve ölümle yüz yüze çalıştığı yerlerde bırakın ismi onlar koysun. Dünyanın en büyük lideri, 35 ülkede, 35 meydanda adı olan büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün adının orada olmasını kişisel olarak doğru bulmuyorum. Atatürk'ün adının zaten gönüllerde yaşadığını hepimiz biliyoruz."