CHP'li Koç: "Ben de Akşener, Özdağ ve Halaçoğlu gibi yapardım"

CHP'li Koç: "Ben de Akşener, Özdağ ve Halaçoğlu gibi yapardım"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Kendi partim eğer 'Evet diyelim' diye bir karar alsaydı tek başıma basın toplantısı yapar, Meral Hanım, Ümit Hoca, Yusuf Halaçoğlu gibi tek başıma 'hayır' derdim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Kavak Dernekler Federasyonunu ziyaretinde, AKP iktidarının Türkiye'de yapmak istediği her şeyi 15 yılda gerçekleştiğini, 16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa değişiklik paketi ile önerilen sistemle ülkenin dış dünyadan kopacağını savundu.

BAŞKANLIK ERDOĞAN'A DA İYİLİK DEĞİL

Bunun parti çıkarlarıyla alakası bulunmadığını, memleket meselesi olduğunu belirten Koç, "Tayyip Erdoğan'ı sevenleriniz vardır. Tabii ki Cumhurbaşkanımız. Ona da iyilik değildir. Bakın bu sözümü hiç unutmayın. Bu kadar yetkiyi ona verin. Yapacağı ya da yaptırılacak hatalardan dolayı 'Gel bakalım buraya' diye sorumlu tutulacağı bir dönem de yaşanabilir. Bazı şeyler malum oluyor, söylüyoruz. Bütün bunlar gerçektir. Sevenlerinin de onu koruması lazım. Bu da bir ayrı uyarı" diye konuştu. 

AKŞENER'LE, HALAÇOĞLU'YLA, ÖZDAĞ'LA AYNI ŞEYİ YAPARDIM

Toplantıda bir katılımcı, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MHP'de genel başkan yardımcısıyken başkanlık sistemiyle ilgili olumsuz yöndeki açıklamalarının kendi görüşünü değil, o gün bağlı olduğu siyasi partinin görüşlerini yansıttığını söylediğini belirterek, parti yöneticilerinin kendi görüşlerini açıklayıp açıklayamadıklarını sordu.

Koç, yanlış olduğunda yanlışı söyleyenlerden olduğunu anlatarak, "Kendi partim eğer 'Evet diyelim' diye bir karar alsaydı tek başıma basın toplantısı yapar, Meral Hanım, Ümit Hoca, Yusuf Halaçoğlugibi tek başıma, CHP'li Haluk Koç olarak 'Partim yanlış söylüyor, gerekirse beni ihraç edin. Bu işten 'hayır' çıkmalı, 'evet'in bize faydası yok' açıklamasını yapardım. Tuğrul Türkeş arkadaşımdır. İyi yetişmiş bir arkadaştır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler