CHP'li Levent Gök, adaylığını açıkladı

CHP'li Levent Gök, adaylığını açıkladı
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye’nin milli değerlerinin satılmasının vatana ihanet olduğunu söyledi.

Oda TV'nin haberine göre şeker fabrikalarını satılmasıyla Türkiye’nin nişasta bazlı şekere mahkum edileceğini belirten Gök, “Türkiye’nin neslini, Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımızın neslini tehlikeye atan bir süreçle karşı karşıyayız” dedi. Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğüne dikkati çeken Gök, "Ailelerin, çocuk çıktığı zaman dışarıda hırsızlık yapmasın, gitsin uyuşturucu alsın ki kriz geçirmesin diye çocuklarının ceplerine 50 lira koymaya mahkum edildiği bir düzende yaşıyoruz” diye konuştu.

"YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN..."

Şeker fabrikalarının satılmasına karşı çıkan bir anlayışla CHP’nin Cumhuriyetin, Türkiye’nin milli değerlerini savunduğunu vurgulayan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Milliyiz, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını savunuyoruz diye her gün TV’lerde boy gösteren Cumhurbaşkanı ve başbakan ülkenin milli değerlerini satıyorlar. Bu satışların tümü vatana ihanettir. Her birinin altında Türk çiftçisinin, sanayicisinin, hepimizin vergilerinin oluşturduğu bir alınteri vardır. Hepimizin değerlerini satıyorlar. Ne uğruna? Yandaşlarına peşkeş çekmek için. Ne uğruna? Türkiye’yi emperyalist şirketlerin kucağına teslim etmek için. Cargill adlı bir şirketin nişasta bazlı şeker üretimiyle ilgili yaptıkları ürüne Türkiye’yi mahkum etmek istiyorlar. Bunun ne kadar sağlıksız olduğunu sağlık bakanlığı kendi raporunda ortaya koydu. Türkiye’nin neslini, Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımızın neslini tehlikeye atan bir süreçle karşı karşıyayız" dedi.

"BÖYLE BİR YÖNETİM ANLAYIŞINA LAYIK DEĞİLDİR"

CHP’nin tüm örgütlü yapısıyla şeker için ayakta olduğunu kaydeden Gök, şekerin stratejik bir ürün olduğunu ve bu ürünün korunması gerektiğini söyledi. Gök, “Korumamız gerekirken, yok eden bir iktidar anlayışına karşı CHP, bu duruşunu bundan sonra da sürdürecektir. Bunların hesabını mutlaka soracağız. Et Balık Kurumu özelleştirildi, Hayvancılık çöktü. Şimdi yurtdışından hayvan getirmek suretiyle Türkiye’deki et ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Yem sanayi özelleştirildi. Şimdi dışarıdan saman ithal eden bir ülke konumunda Türkiye. Türkiye, böyle bir yönetim anlayışına layık değildir” şeklinde konuştu.

"KONUŞURSANIZ HAPSE ATARIZ"

Türkiye’de bir korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını savunan Levent Gök,“Konuşursanız hapse atarız, konuşursanız dava açarız… Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’de yaşayan insanların demokrasiye olan susamışlığını kimse yenemeyecek. Ben ülkeme ve ülkemde yaşayan herkese güveniyorum” ifadelerini kullandı.

“28 MİLYON KİŞİ İCRALIK”

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini dile getiren Gök, birkaç gün önce açıklanan büyüme rakamlarının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti. AKP iktidara geldiğinde Türk çiftçisinin 2 milyar lira olan borcunun bugün 82 milyar liraya çıktığını aktaran Gök, AKP iktidara geldiğinde 2 milyon kişinin icra dosyasının bulunduğunu, bugün ise 28 milyon yurttaşının icrada dosyasının bulunduğuna dikkati çekti.

“BU TABLODAN ADALET ÇIKMAZ”

Hakim ve savcı atamalarını da eleştiren Gök, şöyle konuştu: “Adalet dağıtılması için hakim, savcı aldıklarını ifade ediyorlar. Aldıkları hakimlere bir bakıyorsunuz AKP’nin il ve ilçe yöneticisi. Böyle bir tablodan adalet çıkmaz. ‘FETÖ’den kurtulmak için’ diyorlar, FETÖ’den kurtulmak isteyen AKP kendi yargısını kurmaya çalışıyor. Zaten Türkiye hukukun üstünlüğü endeksinde dünyada en son sıralarda yer alan bir ülke haline geldi. Cinsiyet ayrımcılığında en gerilerdeyiz. Kadına şiddetin giderek arttığı bir süreci yaşıyoruz ve çocuklarımızı cinsel tacizden ne yazık ki kurtaramıyoruz bu iktidar yüzünden.”

"İKTİDAR YÜZÜNDEN ÇOCUKLARIMIZI NE YAZIK Kİ KURTARAMIYORUZ"

Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşının 10-11’e kadar indiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, uyuşturucu kullanımıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu:

Gök, “Çocuklarımızı uyuşturucu bataklığından kurtaramıyoruz. Uyuşturucu kullanma yaşı 10’lara, 11’lere indi. Ankara’da uyuşturucu bağımlısı çocukların aileleriyle görüşüyorum sık sık. Ailelerin durumunu size anlatsam hepiniz çok ciddi travmalar geçirirsiniz. 10-11 yaşında çocuk, aile mecbur o çocuğun cebine 50 lira para vermeye. Çocuk çıktığı zaman dışarıda hırsızlık yapmasın diye, o çocuk gitsin uyuşturucu alsın ki kriz geçirmesin diye ailelerin çocuklarının ceplerine 50 lira koymaya mahkum edilen bir düzende yaşıyoruz. Okulların önlerinde satılan uyuşturucular, tombalacılar… Bunlarla baş edilmiyor, mücadele edilmiyor. Türkiye kötü bir noktada” dedi.

GÖK, ANKARA'YA ADAY OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını da Adana İl Örgütü’yle paylaşan Gök, önümüzdeki günlerde aday adaylığını resmen açıklayacağını kaydetti. Gök, parti organlarının görev vermesi durumunda bu görevi layıkıyla yapma sözü verdi.