CHP’li Musa Çam’dan ‘adaylara’ tepki

CHP’li Musa Çam’dan ‘adaylara’ tepki
CHP Buca İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, partisindeki 'erken adaylık' açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP’li Musa Çam, AKP’nin, tek başına hükümet etme hakkına sahipken, 18 ay daha iktidar olma şansına sahipken neden erken seçim kararı aldığının sorgulanması gerektiğini belirterek, “Bu danışma kurulu geçen hafta olmuş olsaydı farklı şeyler söylüyor olacaktık. Ama Türkiye’nin gündemi değişti, iki genel başkan, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bir toplantı yaptılar ve seçimin tarihini 24 Haziran olarak belirlediler. Bu saatten sonra önümüzdeki 63 gün ile ilgili konuşmamız gerekiyor. AKP’nin erken seçim kararı alma nedeni şu: Türkiye hem dış politika hem de ekonomik olarak çok kötü durumda. Ekonomi, önümüzdeki yıla kadar sürdürülebilir bir durumda değil. Önümüzdeki 2019 yılında ekonomi çok daha kötü durumda olacak” diye konuştu.

PARTİDEKİ ADAYLIK AÇIKLAMALARINA TEPKİ

CHP’nin İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilerle ittifak konusunda görüşmeler yürüttüğünü belirten Çam, “Bu süreçte bazı arkadaşlarımızın, ‘Ben adayım’ şeklinde çıkışlar yapmasını son derece yanlış ve fevri buluyorum. Genel merkezimizin bu arkadaşlarımıza müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Salı günü yapılacak Parti Meclisi’nde, diğer partilerle yapılan temasların sonuçları netleşecektir” dedi.

‘BANA KAVGA ADAMI LAZIM’

Milletvekili Çam, seçimde sandıklarda görev yapacak partililerin dikkatli seçilmesi gerektiğini de vurgulayarak şunları söyledi:”Kumanya gelmedi, geç geldi diye problem yapılmayacak, o gün sigara içilmeyecek. Aksi yöndeki kararlara rağmen o oy pusulalarını mühürleteceğiz. Bana, dünya iyisi adam lazım değil. Bana, o gün sandık başkanına itiraz edecek, ‘Hayır başkan yanlış yapıyorsunuz’ diyebilecek kavga adamları lazım.”

Bu seçimlerin bir milletvekili seçimi olmadığını belirten Çam, “Kimin milletvekili olacağı hiç önemli değil. Yapılan bu yasal düzenlemelerden sonra, bunun hiçbir kıymeti yok. Bizim önümüzde tarihi bir görev var. Önümüzdeki seçimde, demokrasi mi diktatörlük mü, insan hakları mı tek adamlık mı, temel hak ve özgürlüklerin yaşanacağı bir Türkiye mi yoksa faşizm mi, bunun kararı verilecek” diye konuştu.

İlgili Haberler