CHP’li Oran: “Gezi”den intikam alınıyor

CHP’li Oran: “Gezi”den intikam alınıyor
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Çarşı Davası’nın Gezi’den alınan intikam olduğunu iddia ederek, “Futbol topuyla, kepçeyle hükümet yıkılmaz” dedi.

Oran,  Çarşı Davası’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün bir hukuk garabetiyle daha karşı karşıyayız. Çarşı taraftar grubu hükümeti devireceği iddiasıyla idamla eşdeğer bir cezayla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar” diye konuştu. Sosyalist Enternasyonal toplantılarında ikili görüşmelerde de Türkiye’de yaşanan bu “garipliğe” dikkat çekildiğini ifade eden Umut Oran, şöyle dedi:
Akıllara ziyan
“Çünkü darbeyi asker, polis veya hükümet içindeki rakip gruplar yapar. Türkiye AKP ile dünya tarihine geçti zira ilk defa bir spor kulübü taraftarları hükümeti devirme, darbe yapma iddiasıyla karşı karşıya. Akıllara ziyan bir durum, bunu düşünenlerin akıl sağlıklarının acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.” Umut Oran şöle devam etti: “Madem Çarşı Grubu, Gezi olaylarında hükümeti devirmeye teşebbüs etti, siz neden Kazlıçeşme mitinginizde Çarşı’nın pankart açmasına izin verdiniz? Peki darbecilikle suçlanan Çarşı Grubu nasıl oluyor da ’Çarşı Darbeye Karşı’sloganı atıp pankart taşıyabiliyor? Vahşice insan katleden tüm dünyanın lanetlediği IŞİD’e, El Kaide’ye ’öfkeli genç’diyen, ’Bu işin sosyolojisinde var’diyerek mazur göstermeye çalışan AKP anlayışı, Çarşı’ya karşı neden bu kadar acımasızlar. ’Birkaç çapulcunun işi, büyütülmemeli’derken ne oldu da birden darbeye teşebbüs diye suçluyorlar bu insanları? Dışişleri Bakanı iken, yurtdışında ’Türkiye’deki bu gösterilerin Avrupa’daki gösterilere benzer olmasından onur duyuyoruz’diyen sen değil miydin Davutoğlu?”