CHP'li Özgür Özel: "MHP muhtaç durumda"

CHP'li Özgür Özel: "MHP muhtaç durumda"
Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP ile MHP arasındaki ittifaka ilişkin "MHP'nin muhtaç olduğu bir şey. Çünkü barajın altında. AKP'nin muhtaç olduğu şey başka bir şey" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasını gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yeni seçilen İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ittifak konularına değinen Özel, “Dün İstanbul'un gökyüzü biz adalet nöbetindeyken kapkaranlıktı ve orada şu betimlemeyi yapmıştım. Dedik ki, bir karanlığın altındayız. AKP ve MHP İstanbul'da, Türkiye'ye yaptığını yaptı ve kara bulutlar üzerimize çöktü. Arkasında masmavi bir gökyüzü olduğunu biliyoruz. Bunun müjdecisi habercisi ilk çağlardan beri en çok beğenilen doğa olayı gökkuşağıdır.

Farklı renkler birlikte yan yana birbirinin içine karışmadan birbirinin işine karışmadan bir birine patronluk taslamadan birbirini ötekileştirmeden kendi varlıklarını koruyarak yan yana durabilirler. Bunun adı bir gökkuşağı ittifakıdır. Bunun için birbirimizin içine girmeye, işine karışmaya, birilerinin yaptığı gibi birbirinin paçasına tutunmaya, yedek lastiği olmaya gerek yoktur. Herkes kendini var olduğu yerde kendini temsil edebilir. Bu ülkenin ortak geleceğine inanıyor olmamız lazım. Bu ülkenin ortak geleceği için hep beraber mücadele edebilmemiz lazım. Çabamız bundan ibarettir" dedi.

"MHP İTTİFAKA MUHTAÇ"

Özel "CHP yan yana gelme meselesinde seçmenin oyunu almış, meclise taşınmış ya da meclis dışında da olsa demokratik bir meşruiyeti olan partilerle konuşur. Ama bir ittifak senedi yapmak birlikte seçime girmek bunlar partinin en üst organlarının vereceği kararlardır. Bugüne kadar böyle bir karar olmadığı gibi, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve devamındaki ihtiyaç olan gökkuşağı diye tarif ettiğimiz meselede farklı renklerin yan yana durduğu birbirinin işine ve içine karışmadığı ama bu ülkenin ortak yarınları için bu ülkenin güzel yarınları için aynı umudu besleyenlerin birlikte davranması başka bir şey. Meclis için ittifak yapmak MHP'nin muhtaç olduğu bir şey. Çünkü barajın altında. AKP'nin muhtaç olduğu şey başka bir şey. MHP'nin desteğini sağlayamıyor" dedi.