CHP’li Tanrıkulu: Mutabakat komisyonu kurulsun

CHP’li Tanrıkulu: Mutabakat komisyonu kurulsun
Tanrıkulu, "Eğer hükümet isterse bir mutabakat komisyonu kurulur, o komisyona bağlı olarak çalışacak bir ortak akıl heyeti olur ve ortak akıl heyeti de özellikle silah bıraktırılması, silahsızlanma konularında gerekli girişimleri yaparlar” dedi.

İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesini isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “çözüm süreci” ne ilişkin de, “Eğer hükümet isterse bir mutabakat komisyonu kurulur, o komisyona bağlı olarak çalışacak bir ortak akıl heyeti olur ve ortak akıl heyeti de özellikle silah bıraktırılması, silahsızlanma konularında gerekli girişimleri yaparlar” dedi. Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Konya’da planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan bir F-4E 2020 askeri uçağın düşmesi ve iki pilotun şehit olmasına değinerek şöyle dedi: “Geçen haftada iki uçak çarpışmıştı ya da düşmüştü. 4 pilot şehit olmuştu. Bugün de iki pilot şehit oldu. Burada hizmet kusurunun olduğu açık. Eğitim uçuşlarında kullanılması bir hizmet kusurudur. Kusuru olanlar da gereğini yapmalı. Çok açık bir hizmet kusuru var.”

Çözüm çağrısı
Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan toplantıya işaret eden Tanrıkulu, Aralık ayında Meclis’e 70 maddelik bir yasa teklifini sunduklarını hatırlatarak şöyle dedi: “Bu yasada Türkiye’nin hem demokrasi meselesini hem de Kürt meselesinin ana çerçevesinin çizecek ve eksiklikleri giderecek düzenlemeler var. Burada hem yöntem önerisi var hem de içerik var. Eğer hükümet samimiyse bugün itibarıyla İç Güvenlik Paketini çeker, komisyona geri çeker, bir aylık zaman içerisinde öncelikli olan yasalardan başlamak üzere Türkiye’nin bu meselesini çözme konusunda birlikte adım atarız ama hükümet samimi değil, Türkiye’nin Kürt meselesini hep seçim odaklı olarak elinde rehin tuttuğu için de bu meseleyi çözme iradesinden uzaktır. Eğer hükümet isterse bir mutabakat komisyonu kurulur, o komisyona bağlı olarak çalışacak bir ortak akıl heyeti olur ve ortak akıl heyeti de özellikle silah bıraktırılması, silahsızlanma konularında gerekli girişimleri yaparlar.”