CHP'li Yasemin Cankurtaran'dan Mısıroğlu tepkisi

CHP'li Yasemin Cankurtaran'dan Mısıroğlu tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, Alevilere ağır hakaretlerde bulunan Mısıroğlu'na soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, bir basın açıklaması yaparak Alevi vatandaşlar hakkında ağır ithamlarda bulunan Kadir Mısıroğlu hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sordu. 

Gazeteci Bekir Çoşkun ve CHP PM üyesi Sera Kadıgil hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçu uydurularak hemen soruşturma açıldığını savunan Cankurtaran, "asıl kin ve nefret suçunu işleyen Kadir Mısıroğlu gibilere karşı neden harekete geçmiyor? Yoksa AKP yandaşlarına soruşturma açılamaz diye gizli bir talimat mı var?" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ'A VE 2. ABDÜLHAMİT'İN TORUNU'NA CEVAP

Sultan 2'nci Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun "Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık" sözlerini de değerlendiren CHP Cankurtaran, "Osmanoğlu, Başkanlık sistemi ile yeniden yönetime gelebiliriz diye hevesleniyor olabilir" ifadelerini kullandı.

Yasemin Öney Cankurtaran, rereferandumda evet çıkmasının terörle mücadeleye terörle mücadeleye de evet demek olacağını iddia eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a da "Kurtulmuş'a bir önerim var. Yaş itibariyle asker ve polis olamaz ama sözlerinde inandırıcı olmak istiyorsa görevini bıraksın gitsin Şırnak ve Hakkari gibi terör sorunumuzun olduğu bir ilde gönüllü köy korucusu olarak terörle mücadelede bizzat görev alsın. O zaman daha inandırıcı olabilir" diyerek cevap verdi.

İlgili Haberler