CHP'li Yılmaz'dan, Semih Yalçın'a çok sert cevap

CHP'li Yılmaz'dan, Semih Yalçın'a çok sert cevap
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Adalet Yürüyüşüne MHP'den gelen eleştirilere tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, Adalet Yürüyüşüne illişkin MHP'den gelen eleştirilere de çok sert tepki gösterdi.

Basın Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, Adalet Yürüyüşüne ilişkin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, adaletin herkese lazım olduğunu söyledi.

Adalet, hukuk devleti, özgürlükler ve demokrasi için yürüdüklerini belirten Yılmaz, yürüyenlerin çoğunun yaş ortalamasının 70'in üzerinde olduğuna işaret etti. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu insanları böyle alçak benzetmelerle özdeşleştirmek, en azından yersizlik, haksızlıktır. Tavsiyem öz yurdunda, demokrasi isteyen kitlelere bu tür yakıştırmalarda bulunmamalarıdır. Eğer FETÖ ile Beyaz Saray ile özdeşleştirmek istiyorsa başka yere bakması lazım. Kurtuluş Savaşı veren bu halk kimseden talimat almaz. Demek ki talimat almaya yakın insanlar bu yakıştırmayı yapıyorlar. Adalet yürüyüşü devam edecek. Rahatsız olanlar 'Biz adalet istemiyoruz mu' diyecekler? Niçin karşı çıkıyorlar? Bunlar yolda, çevreyi, insanları rahatsız etmeden, kenti yakıp yıkmadan yürüyorlar. Nedir hazımsızlıkları, rahatsızlıkları? Bu tür ifadeleri bu ülkede doğan kimseye yakıştıramam. Herkesin haddini bilmesi lazım. Böyle üstten konuşma, provokatörlük hiçbir zaman uygun değildir. Bugün gücün arkasına saklanıp oradan ateş edenlere de yarın adalet lazım olacak. Her kim olursa olsun, bu tür kutlu yürüyüşlere gölge düşürmemesi lazım. Bu ülkede herkesin adalet, özgürlük, demokrasi isteme hakkı vardır. Bu doğuştan gelen bir haktır."

İlgili Haberler