Engelli olmayan kişilere bağlanan maaşlarla ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi

Engelli olmayan kişilere bağlanan maaşlarla ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi
CHP’nin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli olmayan yüzbinlerce kişiye yaptığı 11,6 milyar TL’lik ödemenin araştırılması için verdiği önerge, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

ANKA''nın haberine göre; CHP’nin konuya ilişkin Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşüldü.

Önergenin ilk imzacısı olan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada önergenin gerekçesini şöyle açıkladı:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sağlık kurulu raporu olmayan, Sağlık Bakanlığı Engelli Kayıt Sistemi’nde hiçbir rapor kaydı olmayan 440 bin kişiye maaş bağladı. 2018 ve 2019 yıllarında Sayıştay’ın da tespit ettiği üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapan Fatma Betül Sayan Kaya ile Zehra Zümrüt Selçuk dönemlerinde, engelli olmayan tam 442 bin 309 kişiye toplam 6,9 milyar lira usulsüz ödemede bulunuldu. 2020 yılında da bu usulsüz ödemelere devam edildiğini bizzat Sayıştay söylüyor. Son 3 yılda yaklaşık 11,6 milyar TL’yi kimlere verdiniz? Engelli olmayan, engelli raporu olmayan bu şahıslara bu paraları ne hakla verdiniz? Garip gurabanın, tüyü bitmemiş yetimin ve gerçekten engelli olduğu halde engelli maaşı alamayan binlerce insanın hakkı gasp ediliyor.”

AKP ve MHP milletvekillerine seslenen Kasap, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Aile Bakanlığı’nın bu usulsüzlüğüne göz mü yumacaksınız? Gerçek engelli vatandaşlarımızın hakkını korumak için bu araştırma önergesine kabul oyu verin; yapılan haksızlığa, usulsüzlüğe bir itirazınız olsun” dedi.

Yapılan oylama sonucunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yaşandığı öne sürülen usulsüzlüğün araştırılması amacıyla verilen önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kasap, yaptığı değerlendirmede, “Dibine kadar yolsuzluğa batmış, usulsüzlükte sınır tanımayan Cumhur İttifakı, oylamada tutunduğu tavırla kamunun zarara uğratılmasına göz yummuş, milletin yanında değil karşısında olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” diye konuştu.