CHP’nin seçim TIR’ı Erzurum’a sokulmadı

CHP’nin seçim TIR’ı Erzurum’a sokulmadı
Genel Sekreter Tekin’in kullandığı ve içinde adayların bulunduğu CHP’nin seçim TIR’ı, Erzurum’a sokulmadı

CHP’nin önü kesildi

Polis barikatı aşılamadı

CHP’nin seçim standı olarak kullandığı ve “Yakutiye’deki tarihi dokuya zarar veriyor” gerekçesiyle polis zoruyla kaldırılan TIR, İlçe Seçim Kurulu kararına rağmen güvenlik kuvvetleri tarafından yolu kesilince yine Erzurum’a giremedi.

Valinin haberi bile yok

Gürsel Tekin, “Polis geçişe izin vermiyor. Yasayı uygulamak zorundalar. Valinin haberi bile yok. Emniyet Müdürü yargı kararını okuyunca, ’Haklısınız ama bize böyle talimat verildi’ diyor. Polis kimden emir alıyor?” diye sordu.

CHP’nin seçim çalışmalarında kullandığı TIR, bulunduğu parktan, şehir merkezine giderken, polis tarafından yine durduruldu. Erzurum’daki seçim TIR’ının “tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle” polis zoruyla parka çekilmesi, CHP’nin üst düzey yönetimini seferber etti. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Erzurum’a giderek Başkanı Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüştü, CHP’nin Erzurum adayı Gonca Aytaş’ın kullandığı seçim TIR’ını parktan kurtardı. CHP’nin seçim çalışmasında stant olarak kullandığı TIR, çekildiği yerden şehir merkezine giderken polis tarafından yine durduruldu.

Twitter’den eleştiri
Gürsel Tekin, Twitter’dan durumu “Polis TIR’ın geçişine izin vermiyor. Valinin ve Belediye başkanının haberi yok. Polis kimden emir alıyor?” eleştirdi. CHP Erzurum milletvekili adayı Gonca Aytaş’ın propoganda TIR’ını şehir merkezine sokmak istemeyen güvenlik güçleri ile Tekin, Berberoğlu ve milletvekili adayları tartıştı. Polis, TIR’ı şehir merkezi yerine şehir dışına yönlendirince Tekin ve arkadaşları Atatürk Üniversitesi’nin önündeki trafik kavşağında TIR’ı durdurarak eylem başlattılar. Polisin yol vermeme ısrarı nedeniyle CHP’liler, kavşağa masa sandalye atarak seçim çalışması yaptı. Bu sırada etrafı polis araçları ve çevik kuvvet ekipleri tuttu.

Kayda aldılar
Emniyet amirleri ile yapılan yarım saatlik tartışmadan sonra TIR’a tekrar yol verildi. TIR aynı kavşaktan dönerken yeniden şehir merkezine yol verilmedi. Bunun üzerine eylem sürdü. Tekin, ellerindeki ilçe seçim kurulunun kararını polislere göstererek okudu.  Tekin, “Yasayı uygulamak zorundalar. Emniyet Müdürü’nün bana kullandığı cümle, çok acı verici. Sayın Emniyet Müdürü aynen şunu söyledi: Yargı kararını okuyunca, ’Başkanım haklısınız ama bize böyle alimat verildi.”  Ancak buna rağmen yol açılmadı. Tekin ve arkadaşlarının eylemlerinin polis kameraları tarafından kaydedildiği de gözlendi. 27 Mayıs tarihinde de CHP’nin Erzurum’da stand olarak kullandığı ve seçim çalışmalarını yürüttüğü TIR, “Tarihi alana zarar verdiği” gerekçesiyle Yakutiye Kent Meydanından polis ve zabıta zoruyla çıkarılmıştı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gündüz saatlerinde kamyonların şehir merkezine girişinin yasaklanması nedeniyle işlem yaptıklarını söyledi. Yetkililer, Tekin’in sözünü ettiği ilçe seçim kurulu kararının stand açmakla ilgili olduğunu, kamyon girişi ile ilgili olmadığını; şehir merkezine kamyon girişinin gece 23.00 ile sabah 06.00 arasında mümkün olduğunu belirttiler.