CHP'nin soru önergesine yanıt Kızılay Başkanı'ndan geldi!

CHP'nin soru önergesine yanıt Kızılay Başkanı'ndan geldi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın oğlu 15 Temmuz gazisi mi?" diye sordu. CHP'li Kaya'ya yanıt Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan geldi. Ancak Kınık, verdiği yanıtta oğlunun gaziliği ile ilgili soruya değinmedi.

Berkay BİGEÇ- YENİÇAĞ / ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Başkentgaz'ın Ensar Vakfı'na Kızılay aracılığıyla bağışta 'vergiden kaçınma' yorumunu yapmasıyla tartışmaların odağında olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın oğlu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP'li Kaya'nın "Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın oğlu 15 Temmuz gazisi mi?" şeklindeki soru önergesi yanıt, bakandan değil Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan geldi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, CHP'li Kaya'ya yazılı bir açıklama gönderirken, oğlunun gazi olup olmadığından ise bahsetmedi.

eqknsafueaahmrq.jpg

Kerem Kınık'ın CHP'li Yıldırım Kaya'ya gönderdiği açıklama

YILDIRIM KAYA YENİÇAĞ'A KONUŞTU

Konu ile ilgili Yeniçağ'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Yanıt vermesi gerek susuyor, babası oğlunun üzerinden rant elde etmeye devam ediyor." dedi. Kınık'ın kendiliğinden görev edinip bakana sorduğu soruya yanıt verme ihtiyacı hissettiğini belirten Kaya, "Oğlu ile ilgili sorduğumuz soruya açıklık getirse de bir önemi yok. Muhatabımız Kızılay Başkanı değil ki. Kızılay'ı peşkeş çekeni muhatap almıyoruz. Yanıtı bakandan bekliyoruz." şeklinde konuştu. 

Kaya, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın oğlunun gazi olmadığını ama gazilik unvanı verildiğini belirtirken, halen daha ilgili bakanlıktan bir yanıt gelmediğini ifade etti.