CHP’ye kirli tuzaklar kuruluyor

CHP’ye kirli tuzaklar kuruluyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT, CHP’yi dinliyor. MİT, CHP’yi karıştırmak istiyor” açıklaması yeni bir tartışma başlattı.

CHP’ye kirli tuzaklar kuruluyor

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin, seçimler yaklaştıkça paniğe kapıldığını belirterek, “CHP’ye kirli tuzaklar kuruluyor” dedi.

Grup Başkanvekili Altay da, AKP’nin devleti komplolarla yönettiğini söyledi, Kılıçdaroğlu’nun elinde somut bilgi ve belge olduğunu belirtti. Altay, “AKP’yi devleti ahlaklı yönetmeli” derken Bingöl, “Cumhuriyetin tüm kurumlarını ele geçirdiler. Tek CHP kaldı” diye konuştu.

Haber: Fatih Erboz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Milli İstihbarat Teşkilatı, CHP’yi karıştırmak istiyor” açıklaması yeni bir tartışma başlattı. Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme. Erdoğan’a bizim hakkımızda düzenli bilgi verildiğini biliyoruz” demiş ve milletvekillerini “Bu tuzağa hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım. Başta da kendisini ‘Ulusalcı’ olarak tanımlayan arkadaşların düşmemesi lazım” sözleriyle uyarmıştı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin, seçimler yaklaştıkça paniğe kapıldığını belirterek, “CHP’ye kirli tuzaklar kuruluyor” dedi. Tekin, AKP’nin CHP’yi uzun süredir dinlediğini öne sürerek şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu’nun ciddi bir devlet terbiyesi var. Söylediği cümlenin ne anlama geldiğini çok iyi bilir. Bugüne kadar benzer cümleleri kullandı. 2.5 yıl ben ve bütün arkadaşlarımız ve muhalefetin tamamı dinleniyor dediğinde kamuoyu bunu ciddiye almadı. Ne zaman ki AKP cenahının dinlendiği ortaya çıkınca herkesin dinlendiği kabul edildi.”


Biraz edep olmalı
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise AKP’nin, devleti tertip ve komplolarla yönetme alışkanlığı edindiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun elinde somut bilgi ve belge olduğunu savunan Altay, “AKP, devleti biraz daha ahlaklı yönetmeli. Ahlak, biraz edep olmalı. Bu konuda Kılıçdaroğlu’nda somut bilgiler var. Bu ahlaksızlıktır” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de CHP’nin MİT tarafından izlendiğini ifade etti. AKP’nin devlet olanaklarını CHP’ye karşı sahaya sürdüğünü belirten Bingöl şunları söyledi: “Cumhuriyetin bütün kurumlarını ele geçirdiler. Bir tek CHP kaldı. Şimdi de CHP’yi nasıl ele geçiririz, nasıl böleriz hatta nasıl parçalarız diye gayret ediyorlar. Takip de bunun parçası. Devletin bütün olanaklarıyla CHP’ye karşı bir saldırısı var.”

Çığrından çıkmış
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, “Biz yeteri kadar karışığız zaten. Yani MİT’e ihtiyaç var mı bilmiyorum doğrusu ama. Demek ki MİT yapıyormuş” diyerek şöyle devam etti: “MİT, tamamen amaçlarından saptırılmış durumda. Yani kimin MİT’i kime karşı kullanılıyor falan. Bu tamamen çığrından çıkmış durumda. MİT iktidarın çıkarlarını koruyan ve iktidara karşı olanları gözetleyen, dinleyen bir kurul haline geldi. MİT’in kuruluş amacı bu değil. MİT niye karıştırmak ister, çünkü MİT, tamamen iktidarın organı hale geldi. Muhalefete karşı kullanılan bir araç haline geldi. O nedenle MİT’in amaçlarının saptırılması sonucu bu.” CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, Kılıçdaroğlu’nun “MİT” iddiasına ilişkin olarak “Genel Başkanımız bunu kamuoyuyla paylaşmak suretiyle tüm yurttaşlarımıza karşı bir uyarı görevini yerine getirmiştir. Bu süreçten sonra daha da dikkatli olacağız” diye konuştu.