CIA, Türkiye’de büro kurdu

CIA, Türkiye’de büro kurdu
ABD ajanları, Suriye sınırına yakın “gizli” bir büroda Suriyeli “isyancı güçler” için zemin çalışmaları yapıyor

Maaş ödeyip, cephane vermiş
Ben Hubbard imzalı haberde, “gizli büro” denilen “Askeri Operasyonlar Komutanlığı” için “İslamcı gruplara yönelik kaynakları yavaşlattı, denetimden geçen binlerce isyancının maaşlarını ödedi ve savaş azimlerini güçlendirmek amacıyla onlara cephane verdi” denildi.

Bu tehditler kabul edilemez
ErdoĞan’ın kendilerine yönelik eleştirilerine karşı sert bir açıklama yapan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Dean Bauet de, Türk yetkililerin gazetesinin Türkiye’de yaşayan muhabirlerine yönelik tehditlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

ABD’nin New York Times gazetesi, Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yönelik eleştirilerine karşı sert bir açıklama yaptı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Dean Baquet tarafından yapılan açıklamada, Türk yetkililerin Türkiye’de yaşayan muhabirlerine yönelik tehditlerinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Gazetenin son bir hafta içinde Türkiye ve IŞİD arasındaki ilişkiye dair yayınladığı haberlerden birinde, içinde Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu bir fotoğrafı kullanması ile başlayan polemiğin ardından gelen açıklamada; Türk yetkililerin gazetecileri tehdit etmekle değil, onların güvenliklerini sağlamakla yükümlü oldukları anlatıldı. Baquet şunları söyledi: “IŞİD’in Türkiye’de yandaş toplama çabalarıyla ilgili 16 Eylül’de yayınlanan habere eklenen fotoğrafa, AKP hükümeti sert tepki gösterdi. Ertesi gün düzeltme yayınladık. Foto editörlerimiz, Erdoğan ve Davutoğlu’nun fotoğrafını yazıya eklerken yanlış yapmıştır. Yazı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD’i desteklediğini ya da IŞİD’in Türkiye’de yandaş toplama girişimlerine göz yumduğunu söylemiyor. Düzeltmeye karşın, bazı Türk yetkililer ve yayın organları, haberi yazan muhabiri sindirmek ve yalancı göstermek için koordineli bir kampanya başlattılar. Kendisine güvenliğini tehdit eden binlerce mesaj gönderildi. Gazetecilerimizden birinin böylesine hedef haline getirilmesi kabul edilemez.” 

CİA gizli bürosu
New York Times gazetesi, Reyhanlı çıkışlı haberinde “Reyhanlı’da, Suriye sınırına yakın gizli bir büroda CIA ve müttefikleri, IŞİD ile savaşta kara kuvveti olarak görev yapmak üzere, etkin hale geleceğini umdukları bir Suriyeli isyancı güç için zemin çalışmaları yapıyor” diye yazdı. Gazete isyancıların IŞİD ile başarıyla savaşabilecek bir durumdan olmaktan çok uzak olduklarının altını çizdi.