Çiçekçiyi ezerek öldürene sahte rapor

Çiçekçiyi ezerek öldürene sahte rapor
Çiçek satan Mehmet Emin Kaya’nın ölümüyle sonuçlanan kazada, Murathan Öztürk’ün, kazanın olduğu gün Pendik’teki özel bir hastaneden aldığı alkol ve uyuşturucu raporunun sahte olduğu ortaya çıktı

31 Aralık 2015’te tanık sıfatıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren, Pendik’teki özel hastanenin biyokimya uzmanı O.G. (69), altında imzası bulunduğu ileri sürülen iki adet raporu incelediğini ve raporun alındığı gün izinde olduğunu belirtti. O.G. “Görev yaptığım özel hastanenin teknik imkanları bu testi yapmaya uygun değil. Söz konusu raporları, sahte olarak düzenlemiş ve altına imzamı atmışlar” şeklinde ifade verdi.

‘YAKINLARI SIKIŞTIRDI’

Bu ifadenin ardından, hastanede laborant olarak çalışan Ö.E. (34), hastane müdürü M.L.Y.(30), hasta yatış biriminde çalışan S.Ö. (32) ve Murathan Öztürk (20) hakkında soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, 4 şüpheli hakkında düzenlediği iddianamede, hastane müdürü M.L.Y.’nin, şüpheli Ö.E.’yi telefonla arayarak, Murathan Öztürk’ün yakınlarının bu konuda kendisini sıkıştırdıklarını, kan alınmış ve alkol çıkmamış şeklinde bir sahte rapor düzenlemesi gerektiğini söylediği anlatıldı.

Şüpheli Ö.E.’nin de, O.G.’nin bilgisayarından raporun çıktısını alarak hasta yatış biriminde çalışan S.Ö.’ye götürüp altına paraf attırdığı belirtilerek, 4 şüpheli için, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Suç zincirleme şekilde işlendiğinden, cezanın arttırılması da talep edildi. Şüpheliler, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

NE OLMUŞTU?

Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015’te meydana gelen kazada, Murathan Öztürk, lüks otomobiliyle kaldırıma çıkıp, çiçekçi tezgâhının arkasında uyuyan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarpıp ölümüne neden olduktan sonra kaçtı. 87 gün sonra teslim olan ve tutuklanan Öztürk hakkında, “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan dava açıldı.