Çift almak Yeniçağ'ı...

Kocaman bir meydanın ortasında bir adam...

Meydanın çevresine son teknoloji ürünü ses aygıtları konuşlandırılmış.

Bunların hepsi "sahibinin sesi" marka.

Aynı amaçlı sloganları propaganda ve anons ediyorlar yüksek volümden; algı operasyonu, beyin yıkama ve mangurt yaratma amaçlı olarak:

"Şöyle düşün!", "şunu tüket!", "bunu oku", "şu partiye oy ver!", "okuyacağın kitap bu, gazete budur!", "şunları izle aptal kutularında".

Meydanın ortasındaki adam şaşkın, muhakeme edecek durumda değil, önüne sunulanlar bunlar, bu seslerin hepsi yalanı anons edebilir mi, amaçlı olabilir mi?

Hem farklı ses niye yok ki, varsa çıksın.

Ama o da ne, bir aykırı ses geliyor, kısık ama etkili, "Ben Yeniçağ'ım, bana da kulak ver, sana bunların amaçlarını ve yalanlarını diyeyim" diyor.

Oyun bozan bu sesi bastırmak istiyorlar, olmuyor bir türlü, o meydandaki adamın kafasına az da olsa soru işaretleri takılıyor.

Takılıyor ya, o aykırı sese, güç ve ses vermek yürekliliğini, özverisini gösteremiyor bir türlü.

Oysa az el atsa, o güçlü seslere kulak tıkasa biraz, sorun çözülecek, o sahibinin seslerinin sahipleri bir bir dize gelecekler.

Yeniçağ... Gazeteniz... O aykırı, o gerekli, o hak ses... Ona güç ve ses vereceksiniz... Nasıl mı? Çok kolay, her gün tek değil, çift gazete alacaksınız.

Alın da görün...

Görün o mağrur "sahibinin sesi" markalıların tiril tiril titremelerini.

Bakınız koca Napolyon Bonapart bile "Üç gazete, beni yüz sancaktan daha çok korkutur" demekte.

Hadi korkutun, bunun açarı elinizde işte.

Ve bir de beni okuyan okurlara özel olarak seslenmek istiyorum.

Bu köşede bugüne dek 1000'e yakın kitap hakkında yazı yazdım, çoğunuzda kitap okuma merakı uyandırdım, çoğunuz benim tavsiyelerime uyarak değerli kitaplara ulaştınız, bana teşekkürler ettiniz, etmektesiniz.

Yeniçağ'a yukarıda ifade ettiğim desteği vermeyi sürdürüp yararlanmayı sürdürün bu imkândan. 

Bir Yeniçağ daha alın. Kimse ikinci bir 75 kuruşu harcayarak yıkılmaz, ama bu emsali görülmemiş galibiyetin mümessillerinin başlarına yıkar dünyalarını.

Yazarın Diğer Yazıları